Tiramisu la pahar

de Lavinia in Dulciuri, 23 Feb 2014 | 5381 vizualizari

 

Se face foarte usor,este delicios si este de mare efect daca aveti musafiri sau vreti sa surprindeti placut pe cineva drag !

 

INGREDIENTE

  • 3 oua mari(de tara am folosit eu)
  • 6 linguri rase de zahar
  • 2 linguri de lapte
  • 250 g mascarpone
  • 180 ml frisca lichida
  • 1 cana cafea concentrata
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 15-18 piscoturi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu la pahar:

mixeaza galbenusurile cu 3 linguri de zahar si laptele.


Pune-le apoi intr-o craticioara pe baie de abur amestecand continuu pana prinde consistenta.


Lasa crema de galbenusuri la racit intr-un bol incapator.


Adauga treptat mascarponele si o lingurita de esenta de rom si mixeaza bine pana obtii o crema tare.


Separat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat restul de zahar si mixeaza pana obtii o bezea foarte tare.


Adauga spuma de albusuri in 2-3 transe amestecand usor cu miscari largi pana sunt perfect incorporate.


mixeaza frisca tare si adaug-o si pe ea peste crema de oua amestecand usor.


Adauga esenta de rom (1 lingurita) peste cafea si amesteca bine.


Pastreaza 4 piscoturi iar restul rupe-le in bucati potrivite.


Pune cate un rand de bucati de piscoturi insiropate in fiecare pahar.


Adauga crema,iar un rand de piscoturi insiropate iar la final un strat de crema.


Presara cacao peste fiecare pahar si decoreaza cu jumatate de piscot.(mie mi-au iesit 8 pahare)


Da paharele la rece pentru minim 4-5 ore sau de preferat peste noapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu la pahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Lavinia 1

23.02.2014, 21:54

Pusha

_Alina_ 1

25.02.2014, 10:50

Arata super!

Alina26 1

25.02.2014, 16:55

ce mistooo arata!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu in cupe cu Ceva Fin de la Delaco