Tiramisu reţetă originală, la pahar

de Lavinia in Dulciuri, 23 Feb 2014 | 7196 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală, la pahar
Se face foarte usor,este delicios si este de mare efect daca aveti musafiri sau vreti sa surprindeti placut pe cineva drag !

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 3 oua mari(de tara am folosit eu)
  • 6 linguri rase de zahar
  • 2 linguri de lapte
  • 250 g mascarpone
  • 180 ml frisca lichida
  • 1 cana cafea concentrata
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 15-18 piscoturi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală, la pahar:

Tiramisu reţetă originală


Mixeaza galbenusurile cu 3 linguri de zahar si laptele.


Pune-le apoi intr-o craticioara pe baie de abur amestecand continuu pana prinde consistenta.


Lasa crema de galbenusuri la racit intr-un bol incapator.


Adauga treptat mascarponele si o lingurita de esenta de rom si mixeaza bine pana obtii o crema tare.


Separat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat restul de zahar si mixeaza pana obtii o bezea foarte tare.


Adauga spuma de albusuri in 2-3 transe amestecand usor cu miscari largi pana sunt perfect incorporate.


Mixeaza frisca tare si adaug-o si pe ea peste crema de oua amestecand usor.


Adauga esenta de rom (1 lingurita) peste cafea si amesteca bine.


Pastreaza 4 piscoturi iar restul rupe-le in bucati potrivite.


Pune cate un rand de bucati de piscoturi insiropate in fiecare pahar.


Adauga crema,iar un rand de piscoturi insiropate iar la final un strat de crema.


Presara cacao peste fiecare pahar si decoreaza cu jumatate de piscot.(mie mi-au iesit 8 pahare)


Da paharele la rece pentru minim 4-5 ore sau de preferat peste noapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală, la pahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Lavinia 1

23.02.2014, 21:54

Pusha

_Alina_ 1

25.02.2014, 10:50

Arata super!

Alina26 1

25.02.2014, 16:55

ce mistooo arata!!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală, aromata