Aluat (baza) cu fistic

de Adele in Dulciuri, 18 Mar 2017 | 1994 vizualizari

 

Daca va doriti ceva mai divers ..merita ..o baza pentru tarte, biscuiti, fursecuri si tot ce se poate ;;)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina 00
  • 200 gr faina de fistic
  • 1 ou intreg si un galbenus
  • 100 gr zahar
  • 180 gr unt
  • coaja rasa de portocala
  • un praf sare
  • 1/4 plic praf de copt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat (baza) cu fistic:

Se amesteca cele doua faini cu sare, zahar, coaja de portocala si praful de copt, se adauga untul taiat cuburi si se lucreaza cu mainile, se adauga oul si galbenusul, daca este necesar, cateva linguri cu apa rece si se framanta pe masa de lucru, pana se obtine un aluat elastic si moale si untul se topeste.

Aluatul se da la rece macar 20 minute, dupa care se foloseste dupa bunul plac.

Exemplu,:.

Se intinde o foaie subtire, se asaza in tava tapetata cu unt si faina, se fixeaza bine cu mainile si deasupra se pune hartie de copt si ceva greu (orez, fasole uscate etc); se coace la 180° C, 10 minute, dupa care se ia foaia si se continua coacerea. Baza se lasa la racit, se umple cu ce doriti, eu am folosit ciocolata.

TIPS-URI

1

Puteti mari doza de fistic sau adauga esenta daca doriti un gust mai puternic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat (baza) cu fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Adele 1

19.03.2017, 21:15

Mirela

simona72 1

20.03.2017, 11:06

Ma gandesc sa fac fursecuri de Paste...Foarte faina reteta!

Adele 1

20.03.2017, 13:01

Merci ..la tine m-am gandit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Boema