Nugat glacee cu nuci

de claudiaO in Dulciuri, 18 Iun 2014 | 1959 vizualizari

 

Daca saptamana trecuta m-a inbolnavit Ina cu retata de Nugat Glace by Radu Popovici, in week end a fost musai sa o incer ce eu.
Nu pot sa va descriu in cuvinte placerea provocata :)
Deci da... merita incercata, mai ales ca nu este deloc complicat.

 

INGREDIENTE

  • 1 l frisca lichida Hulala
  • 5 albusuri
  • 450 gr zahar
  • 150 ml apa
  • 200 gr caise confiate
  • 200 gr nuci usor prajite
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nugat glacee cu nuci:

Punctul de inspiratie a venit de aici : http://www.bucataras.ro/retete/nugat-glace-by-radu-popovici-49942.html


Am batut frisca si am lasat-o la rece.


Pentru crant, pregatim un caramel brun din 200 gr zahar.Cand este gata caramelul, adaugam nucile prajite usor si amestecam bine ca sa se prinda caramelul de nuci. Turnam amestecul pe o foaie de pergament si lasam sa se intaresca bine;dupa ce s-a racit il punem in robot si il macinam.


Cele 5 albusuri le batem spuma tare cu un praf de sare.


Din restul de zahar, adica250 gr, si apa -150 ml facem un sirop grosut pe foc. Asa fierbinte il turnam cu grija peste albusurile spumate, care se vor gati si umfla.Lasam amestecul la racit si adaugam aici si vanilia.


Caisele le tocam marunt.


Amestecam toate ingredientele: caisele,crantul si albusurile, apoi le amestecam usor cu frisca batuta.


Asezam folie transparenta in tava de cozonac si punem compozitia rezultata, batand bine sa se compacteze.


Mie mi-au iesit 2 tavi mari.


Dam la congelator pentru cca 8 ore; la noi s-a degustat dupa 4 ore...ca nu am mai rezistat.


Rezultatul este dulce, pufos si racoritor!


Multumesc Ina si Radu Popovici!


 

TIPS-URI

1

O voi incerca si cu alte combiantii

Daca ti-a placut reteta noastra "Nugat glacee cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

19.06.2014, 09:11

mamaieelena 1

19.06.2014, 23:58

adela_64 1

29.10.2014, 13:44

Wow ! Ce bine arata !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Desert julfa