Tort cu crema de vanilie si ciocolata (fara coacere)

de alilianaa in Dulciuri, 25 Aug 2015 | 939 vizualizari

 

In ciuda descrierii in extensio, nu e nimic complicat. Tort mare, familie mare :)) Ani multi care au trecut :)) Ne-am bucurat pana la ultima bucata de el. Simplu, racoros si bun.
Greu sa si gatesti, sa faci si poze.... v-ati dat seama.

 

INGREDIENTE

  • piscoturi cca 600 g ( 3 pachete jumatate a cate 200 g ) si inca o jumatate de pachet pste
  • 600 ml frisca Meggle creme patisserie
  • 300 g cicocolata cu peste 50% cacao
  • 10 linguri zahar
  • 3 galbenusuri
  • 150 ml lapte
  • esenta vanilie
  • o lingura faina
  • visine cca 300 g
  • 200 ml apa
  • 5-6 gr. gelatina
  • 1/2 lingurita unt
  • ornamente diferite de cicolata si zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si ciocolata (fara coacere):

Siropul pentru piscoturi: 3 linguri zahar, esenta vanilie, 200 ml apa. Toate se amesteca, se pun la fiert si se lasa la racit.


Cremea de ciocolata ( ganache): frisca ( 300ml) se pune la incalzit, se adauga cicolata rupta in bucati, se omogenizeaza si pana ce compozitia atinge punctul de fierbere, se trage de pe foc. Se mai amesteca si se da la rece. La final ( dupa ce s-a racit bine, eu am tinut-o in frigider cca 20 minute), se mixeaza foarte bine. Am adaugat 4-5 linguri frisca batura si am omogenizat. Am dat la rece. Din aceasta crema am oprit o lingura pentru finisare ( am amestecat cu frisca).


Crema de vanilie este de fapt o crema de tort diplomat:Gelatina se pune la hidratat cu 3-4 linguri apa. Intr-o cratita am mixat galbenusurile impreuna cu 4 linguri zahar foarte bine, am adaugat o lingura de faina si la urma am pus laptele putin cate putin, am omogenizat foarte bine si am pus cratita pe foc mic. Am amestecat pana a rezultat o compozitie legata de forma smantanei. Am dat compozitia la rece si cand era putin calduta am pus gelatina hidratata si dizolvata. Am pus la rece.


Visinele: intr-o alta cratita am pus visinele, 3 linguri zahar, o jumatate lingurita unt pe foc. Treptat am amestecat pana ce s-a omogenizat si a rezultat un sos cu fructe.


Frisca pentru finisatul tortului ( cca 300 ml) se batura spuma.


Asamblare: intr-o tava dreptunghiulara, pe fundul acesteia am pus folie alimenatara. la baza am pus crema de vanilie, visine, un rand de piscoturi date prin siropul de mai sus, crema de ciocolata, visine si sos de visine, al doilea strat de piscoturi, pe care la final le-am stropit cu sosul de visine ramas. Am acoperit cu folie, am dat tortul la rece. Dupa cca 2-3 ore, am rasturnat tortul pe o tava ( atentie sa nu pice!!!!), am scos folia si l-am finisat cu frisca batuta in care am adaugat o lingura de crema de ciocolata ( am oprit de la crema de ciocolata) , cicolata topita si ornamente.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si ciocolata (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

miki_a 1

26.08.2015, 01:39

Sigur a fost bun si apreciat!!!

Satisfyyourcravings 1

28.08.2015, 13:15

Sunt sigura ca e foarte bun!

alilianaa 1

02.05.2016, 12:00

Va multumesc !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!