Tort cu crema de vanilie si ciocolata (fara coacere)

de alilianaa in Dulciuri, 25 Aug 2015 | 3068 vizualizari

 

In ciuda descrierii in extensio, nu e nimic complicat. Tort mare, familie mare :)) Ani multi care au trecut :)) Ne-am bucurat pana la ultima bucata de el. Simplu, racoros si bun.
Greu sa si gatesti, sa faci si poze.... v-ati dat seama.

 

INGREDIENTE

  • piscoturi cca 600 g ( 3 pachete jumatate a cate 200 g ) si inca o jumatate de pachet pste
  • 600 ml frisca Meggle creme patisserie
  • 300 g cicocolata cu peste 50% cacao
  • 10 linguri zahar
  • 3 galbenusuri
  • 150 ml lapte
  • esenta vanilie
  • o lingura faina
  • visine cca 300 g
  • 200 ml apa
  • 5-6 gr. gelatina
  • 1/2 lingurita unt
  • ornamente diferite de cicolata si zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si ciocolata (fara coacere):

Siropul pentru piscoturi:  3 linguri zahar, esenta vanilie, 200 ml apa. Toate se amesteca, se pun la fiert si se lasa la racit. 

Cremea de ciocolata ( ganache):  frisca ( 300ml)  se pune la incalzit, se adauga cicolata rupta in bucati, se omogenizeaza si pana ce compozitia atinge punctul de fierbere, se trage de pe foc. Se mai amesteca si se da la rece. La final ( dupa ce s-a racit bine, eu am tinut-o in frigider cca 20 minute), se mixeaza foarte bine. Am adaugat 4-5  linguri frisca batura si am omogenizat. Am dat la rece. Din aceasta crema am oprit o lingura pentru finisare ( am amestecat cu frisca).

Crema de vanilie este de fapt o crema de tort diplomat:Gelatina se pune la hidratat cu 3-4 linguri apa. Intr-o cratita am mixat galbenusurile impreuna cu 4 linguri zahar foarte bine, am adaugat o lingura de faina si la urma am pus laptele putin cate putin, am omogenizat foarte bine si am pus cratita pe foc mic. Am amestecat pana a rezultat o compozitie legata de forma smantanei. Am dat compozitia la rece si cand era putin calduta am pus gelatina hidratata si dizolvata. Am pus la rece.

Visinele: intr-o alta cratita am pus visinele, 3 linguri zahar, o jumatate lingurita unt pe foc. Treptat am amestecat pana ce s-a omogenizat si a rezultat un sos cu fructe. 

Frisca pentru finisatul tortului ( cca 300 ml) se  batura spuma.

Asamblare: intr-o tava dreptunghiulara, pe fundul acesteia am pus folie alimenatara. la baza am pus  crema de vanilie, visine, un rand de piscoturi date prin siropul de mai sus, crema de ciocolata, visine si sos de visine, al doilea strat de piscoturi, pe care la final le-am stropit cu sosul de visine ramas. Am acoperit cu folie, am dat tortul la rece. Dupa cca 2-3 ore, am rasturnat tortul pe o tava ( atentie sa nu pice!!!!), am scos folia si l-am finisat cu frisca batuta in care am adaugat o lingura de crema de ciocolata ( am oprit de la crema de ciocolata) , cicolata topita si ornamente. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si ciocolata (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

miki_a 1

26.08.2015, 01:39

Sigur a fost bun si apreciat!!!

Satisfyyourcravings 1

28.08.2015, 13:15

Sunt sigura ca e foarte bun!

alilianaa 1

02.05.2016, 12:00

Va multumesc !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de portocale cu mascarpone si frisca