Tiramisu reţetă adaptata

de vanilla in Torturi, 26 Oct 2010 | 6399 vizualizari

 

Prajitura asta este preferata fratelui meu si o fac mereu cu mare drag. Acum insa a fost ceea mai reusita. Este extraordinar de simplu de facut....Chiar daca se serveste in marile restaurante ale lumii, nu ai nevoie de studii superioare la Le Gordon Blue Cullinary School ca sa o prepari.

 

INGREDIENTE

  • Ai nevoie de :
  • 1 pachet mare de piscoturi de sampanie
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr de zahar
  • 500 gr de branza Mascarpone
  • 250 ml de cafea tare si aromata+1 esenta de migdale
  • 100 ml de frisca
  • 1 plic de granule de gelatina
  • Cacao si zmeura

 

Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă adaptata:

 Tiramisu reţetă adaptata

Prima si prima data..ca sa iasa un tiramisu ca la mama lui acas`  trebuie sa faci sosul zabaglione...

Nimic mai simplu...Freci galbenusurile cu zaharul pana se face o spuma cremoasa. Si asta e elaborosul sos zabaglione....

Apoi dizolvi gelatina cam in 3 linguri de frisca...

Pasul urmator bati frisca cu zabaglione si mascarpone cu mixerul... la sfarsit adaugi gelatina mai mixezi cam 1 min si dai totul la rece cam pentru 15 minute.

Pentru a arata si mai frumos eu am asamblat tiramisul intr-o forma cu margini detasabile. Iar pentru a nu se lipi, am uns marginile cu ffff putin  ulei si nu am pus piscoturi pe margini.

Pentru anasamblare...Am inmoiat piscoturile in cafeaua amestecata cu  esenta de migdale si am tapetat fundul formei de tort cu pisctorile. Am pus apoi un strat de crema....si iar piscoturi inmoiate...si iar crema....si tot asa...deasupra insa e musai musai sa ai un strat subtire cam de juma` de deget de crema. Am pudrad bine cu cacao, am ornat cu frisca si apoi am pus tava  la rece cam o ora inainte de a servi.

Un desert fff usor de facut si fff de efect....Il recomand chiar si pentru musafirii mai capriciosi...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (18)

Cris2711 1

03.01.2011, 12:16

super tortul

Ligia Bxl 1

03.01.2011, 15:45

TIRAMISU VREAU ORICAND

alinutzika 1

01.08.2011, 23:55

tare buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci in sos de rosii - Simplu si rapid

de laura_n 7

ieri la 14:48

Cornuri pufoase cu magiun si nuci - Reteta usoara si gustoasa

pe 16.07 la 18:12

Șnițel crocant în crustă de semințe cu sos de ciuperci – Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 16.07 la 09:53

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Diplomat, cu stafide si fructe exotice