Tortul Anei

de mamaieelena in Torturi, 26 Mar 2012 | 4540 vizualizari

 

In urma cu ceva timp am promis ca voi face un tort celei care avea sa devina mamica (daca va ramane evident insarcinata ceea ce s-a si intamplat) si acum are o frumusete de fetita de 2 saptamani si numele este Ana.

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 100 g unt
  • 1 lingura nuca de cocos
  • 160 g biscuiti cu unt
  • crema:
  • 4 galbenusuri
  • 130 g zahar
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • 140 ml lapte
  • 4 foi de gelatina
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 cutie cu ananas taiat bucati
  • decor:
  • 1 mandarina
  • 1 plic cu frisca pudra
  • 125 ml lapte
  • capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul Anei:

Intr-o cratita mai mica se pun galbenusurile, zaharul si se amesteca bine sa se omogenizeze se vor pune si cele doua plicuri cu zahar vanilat, apoi se adauga laptele si se pune pe foc mic. Cand incepe sa se ingroase si nu clocoteste se da deoparte. Gelatina se pune la hidratat 5 minute in apa rece, dupa care se scurge bine de apa si se pune in crema de vanilie fierbinte amestecand pana la dizolvarea completa. Se pune la rece iar in acest timp se bate frisca lichida. Frisca trebuie sa fie bine intarita si cu o lingura de lemn amestecam crema de vanilie rece cu frisca.

Acum biscuitii se vor marunti bine (eu am maruntit cu sucitorul fiind mai gros la capete) si se pun peste untul topit se adauga si nuca de cocos. Pe o farfurie se fixeaza inelul de tort in care se pune blatul de biscuiti presandu-se bine, punem acum si crema peste blat jumatate de cantitate, ananasul bine scurs de zeama si tamponat cu hartie de bucatarie punem peste crema si apoi adaugam si cealalta jumatate de cantitate de crema. Acoperim cu folie si se da la frigider pentru 1-2 ore.

Se scoate si se orneaza dupa preferinta si imaginatie (si cum pe mine ma cam pareseste imaginatia tocmai cand am nevoie..)

Pofta buna

TIPS-URI

1

Imi pare rau ca nu am si sectiune ca a fost foarte bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul Anei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Ecler