Tortul Anei

de mamaieelena in Torturi, 26 Mar 2012 | 2252 vizualizari

 

In urma cu ceva timp am promis ca voi face un tort celei care avea sa devina mamica (daca va ramane evident insarcinata ceea ce s-a si intamplat) si acum are o frumusete de fetita de 2 saptamani si numele este Ana.

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 100 g unt
  • 1 lingura nuca de cocos
  • 160 g biscuiti cu unt
  • crema:
  • 4 galbenusuri
  • 130 g zahar
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • 140 ml lapte
  • 4 foi de gelatina
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 cutie cu ananas taiat bucati
  • decor:
  • 1 mandarina
  • 1 plic cu frisca pudra
  • 125 ml lapte
  • capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul Anei:

Intr-o cratita mai mica se pun galbenusurile, zaharul si se amesteca bine sa se omogenizeze se vor pune si cele doua plicuri cu zahar vanilat, apoi se adauga laptele si se pune pe foc mic. Cand incepe sa se ingroase si nu clocoteste se da deoparte. Gelatina se pune la hidratat 5 minute in apa rece, dupa care se scurge bine de apa si se pune in crema de vanilie fierbinte amestecand pana la dizolvarea completa. Se pune la rece iar in acest timp se bate frisca lichida. Frisca trebuie sa fie bine intarita si cu o lingura de lemn amestecam crema de vanilie rece cu frisca.


Acum biscuitii se vor marunti bine (eu am maruntit cu sucitorul fiind mai gros la capete) si se pun peste untul topit se adauga si nuca de cocos. Pe o farfurie se fixeaza inelul de tort in care se pune blatul de biscuiti presandu-se bine, punem acum si crema peste blat jumatate de cantitate, ananasul bine scurs de zeama si tamponat cu hartie de bucatarie punem peste crema si apoi adaugam si cealalta jumatate de cantitate de crema. Acoperim cu folie si se da la frigider pentru 1-2 ore.


Se scoate si se orneaza dupa preferinta si imaginatie (si cum pe mine ma cam pareseste imaginatia tocmai cand am nevoie..)


Pofta buna

 

TIPS-URI

1

Imi pare rau ca nu am si sectiune ca a fost foarte bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul Anei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

silvi0ara 1

27.03.2012, 10:23

Foarte frumos.
Ana bine ai sosit .

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:06

ffffffffffff frumos

jolygina 1

14.05.2012, 14:48

ce tort frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si banane