Tiramisu reţetă cu frisca

de alice_ciobanu in Torturi, 15 Iul 2011 | 3926 vizualizari

 

Am ales sa fac un mic Tiramisu de vara, la repezeala. Am zis ca poate imi mai alung unele din gandurile rele care tot ma incoltesc in ultimele zile. Nu a iesit el cine stie ce aratos, dar de bun a fost: Exceptional! O minunatie care mi-a readus pentru citeva clipe zimbetul.
Tiramisu reţetă cu frisca

 

INGREDIENTE

  • 375 ml frisca lichida
  • 250 gr mascarpone
  • 36-40 piscoturi
  • 3 linguri zahar pudra
  • 75 gr ciocolata cu lapte
  • 250-300 ml cafea la ibric
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu frisca:

Tiramisu reţetă cu frisca


Ciocolata o topiti pe baie de aburi.


Frisca lichida se bate pana isi mentine forma.


Mascarpone l-am frecat bine cu zaharul pudra si apoi l-am amestecat cu frisca batuta tare. Am impartit compozitia in doua parti adaugand in una din ele ciocolata topita.


Intr-o tava rotunda cu inel, am pus un strat de piscoturi inmuiate putin in cafea.Apoi am pus pe laturi cite o jumatate de piscot, fara sa fie inmuaite in cafea, doar asa cum sunt ele, direct din pachet. Am pus apoi un strat de crema alba, apoi iaras un stat de piscoturi inmuiate in cafea si la urma stratul de crema cu ciocolata. Am dat totul la frigider pentru citeva ore, cam asa cit va lasa inima :P.


I-am adaugat niste zmeura deasupra, rece-rece, dulce-acrisoara, direct asa peste crema de ciocolata. O nebunie de arome, gusturi si numai bun pentru zilele insorite, caniculare chiar. Asa ca m-am mai destins putin cu acest mic tiramisu facut si montat asa...ad-hoc.


O vara frumoasa sa aveti!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mena29 1

17.07.2011, 18:06

alunga gandurile rele! Foarte frumos tortuletul tau!

RuxyRux 1

17.07.2011, 19:59

Wow!!!!!!!!!!!!

marianascarlat 1

14.07.2013, 14:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Choux a la creme

de RuxyRux 9

ieri la 22:55

Fursecuri cu lămâie

de RODIMUR 5

ieri la 18:30

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Tiramisu reţetă originală