Tiramisu reţetă cu frisca

de miremirc in Prajituri, 29 Noi 2012 | 36340 vizualizari

 

Tiramisu reţetă cu frisca

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 220 g zahar pudra
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)
  • 1 plic gelatina granulata
  • esenta de vanilie
  • 50 ml lichior de cafea
  • 500 ml cafea indulcita
  • 400 g piscoturi
  • pudra cacao
  • decoratiuni ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu frisca:

Tiramisu reţetă cu frisca


Punem gelatina la hidratat in 70 ml apa rece, timp de 10-15 minute.


Ouale le mixam cu zaharul pudra pana se albesc, apoi le punem pe foc mic (intr-o craticioara cu fund dublu de inox) sau pe aburi, timp de 10 minute, amestecand mereu. Luam de pe foc si lasam crema de oua sa se raceasca.


Pregatim cafeaua, o indulcim cat dorim si o lasam sa se raceasca. La sfarsit adaugam lichiorul de cafea .


Intr-un bol mixam putin mascarponele, adaugam crema de oua racita, esenta de vanilie, gelatina topita, iar la final frisca batuta (sau smantana batuta spuma cu putin zahar).


Luam o forma dreptunghiulara (23*35 cm) o umezim cu apa rece si o tapetam cu folie alimentara. Turnam cu grija jumatate din crema obtinuta, asezam un strat de piscoturi inmuiate (nu foarte mult) in cafeau indulcita, restul de crema si inca un rand de piscoturi inmuiate in cafea.


Dam la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata, o rasturnam pe o farfurie si o decoram cu pudra de cacao si decoratiuni de cacao.


O reteta minunata, rapida si pufoasa ! Va doresc pofta buna ! :)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

iri_iri 1

29.11.2012, 19:28

Sim0na 1

29.11.2012, 20:34

O minunatie!!

davinci 1

25.05.2013, 23:06

Am facut aceasta reteta, dar fara frisca, fara gelatina topita si fara a o rasturna. Dupa ce a stat in frigider cam 3 ore, ce pot sa spun: ex- tra- or - di- na- ra. Cea mai simpla prajitura si pot spune ca, foarte rapid de facut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reteta cu mascarpone si capsuni