Tiramisu reţetă cu frisca

de miremirc in Prajituri, 29 Noi 2012 | 41835 vizualizari

 

Tiramisu reţetă cu frisca

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 220 g zahar pudra
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)
  • 1 plic gelatina granulata
  • esenta de vanilie
  • 50 ml lichior de cafea
  • 500 ml cafea indulcita
  • 400 g piscoturi
  • pudra cacao
  • decoratiuni ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu frisca:

Tiramisu reţetă cu frisca


Punem gelatina la hidratat in 70 ml apa rece, timp de 10-15 minute.


Ouale le mixam cu zaharul pudra pana se albesc, apoi le punem pe foc mic (intr-o craticioara cu fund dublu de inox) sau pe aburi, timp de 10 minute, amestecand mereu. Luam de pe foc si lasam crema de oua sa se raceasca.


Pregatim cafeaua, o indulcim cat dorim si o lasam sa se raceasca. La sfarsit adaugam lichiorul de cafea .


Intr-un bol mixam putin mascarponele, adaugam crema de oua racita, esenta de vanilie, gelatina topita, iar la final frisca batuta (sau smantana batuta spuma cu putin zahar).


Luam o forma dreptunghiulara (23*35 cm) o umezim cu apa rece si o tapetam cu folie alimentara. Turnam cu grija jumatate din crema obtinuta, asezam un strat de piscoturi inmuiate (nu foarte mult) in cafeau indulcita, restul de crema si inca un rand de piscoturi inmuiate in cafea.


Dam la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata, o rasturnam pe o farfurie si o decoram cu pudra de cacao si decoratiuni de cacao.


O reteta minunata, rapida si pufoasa ! Va doresc pofta buna ! :)


Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

iri_iri 1

29.11.2012, 19:28

Sim0na 1

29.11.2012, 20:34

O minunatie!!

davinci 1

25.05.2013, 23:06

Am facut aceasta reteta, dar fara frisca, fara gelatina topita si fara a o rasturna. Dupa ce a stat in frigider cam 3 ore, ce pot sa spun: ex- tra- or - di- na- ra. Cea mai simpla prajitura si pot spune ca, foarte rapid de facut

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală