Tiramisu reteta Dukan

de mimmi in Prajituri, 14 Iul 2014 | 2842 vizualizari

 

 Plecand de la Tiramisu reţetă originală

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală

Pentru blat :

  • 4 oua
  • 3 linguri tarate de ovaz
  • 3 linguri lapte praf degresat
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 2 linguri gluten de grau
  • 1 lingura branza de vaci dregresata
  • 3 linguri lapte degresat
  • 2-3 linguri indulcitor
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita cafea sau esenta de cafea

Pentru crema :

  • 400 g branza de vaci degresata sau quart
  • 2 galbenusuri de ou
  • 200 ml lapte
  • indulcitor dupa gust
  • Pentru sirop : 200 ml cafea indulcita
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta Dukan:

Tiramisu reţetă originală

Pentru blat : Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam cu indulcitorul, cafeaua sau esenta, laptele si branza de vaci. Adaugam ingredientele uscate si amestecam pana se incorporeaza. La final adaugam si albusurile si amestecam cu dosul unei linguri de lemn, de jos in sus, incet pentru a nu se lasa compozitia. Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si coacem la foc mic cca 35 de minute, pana trece testul cu scobitoarea . Lasam blatul la racit dupa care il taiem in doua.

Pentru crema : Laptele cu cca 3 linguri de indulcitor se pun la fiert. Galbenusurile se subtiaza cu putin lapte si se adauga peste laptele clocotit, amestecandu-se pana se ingroasa usor. Dupa ce s-a racit, crema se mixeaza cu branza de vaci.

Insiropam cu cafea, bine foile. Peste prima foaie se intinde 1/2 din crema, se aseaza a doua foaie si restul de crema. Se da la rece cel putin 2-3 ore dupa care il pudram cu cacao si il putem taia. Enjoy !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta Dukan" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mousse de lamaie - Dukan