Tiramisu reţetă originală

de Anamaria Cook in Dulciuri, 24 Iun 2012 | 3963 vizualizari

 

Prăjitura Tiramisu este un desert tradițional italian, ceea ce îl deosebește de alte deserturi astea acea intensă aromă de cafea care nu poate fi confundată. Un alt element cheie la această prăjitură este și minunatul gust al brânzei mascarpone și aroma pișcoturilor. Puse cap la cap aceste ingrediente reușesc de fiecare dată să alinte papilele noastre gustative.

 

INGREDIENTE

  • 200g piscoturi
  • 250g mascarpone
  • 4 galbenusuri de ou
  • 300ml apa calduta cu 2 lingurite cafea instant
  • 300ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingurita esenta vanilie
  • 5 linguti zahar pudra
  • 2 linguri Marsala, eu am folosit brandy frantuzesc
  • cacao pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reteta originala

Pentru inceput preparati cafeaua amara si lati-o la racit, apoi  amestecati galbenusurile de ou cu zaharul pudra pana obtineti o compozitie omogena. Puneti galbenusurile pe baie de aburi amestecand continuu pana se ingroasa, cand luati de pe foc adaugati esenta de vanilie.  Lasati la racit, amestecand din cand in cand sa nu se intareasca la suprafata.

Mixati frisca la viteza mica. Intr-un alt bol omogenizati branza mascarpone cu zaharul vanilat apoi adaugati frisca mixand in continuare. La final turnati galbenusurile amestecand usor cu o lingura de lemn. Dati la frigider pentru 15-20 de minute.

Cand crema sa inchegat, imbracati o forma de cozonac in folie alimentara (puteti folosi si un vas dreptunghiular de iena, eu am folosit forma de paine pentru a putea face mai multe straturi) scufundati o singura data piscoturile in cafeaua amestecata cu vinul Marsala si asezatile in forma. Peste piscoturi intindeti un strat de crema, continuati asa pana terminati crema avand grija ca ultimul strat sa fie de piscoturi.

Acoperiti prajitura cu folia alimentara si dati la frigider peste noapte. Cand este gata rasturnati-o  pe un platou, pudrati cu cacao si taiati in felii de marime potrivita.

POFTA BUNA!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reteta clasica