Tiramisu reţetă originala

de Gusti in Prajituri, 22 Feb 2013 | 21141 vizualizari

 

Iata o reteta delicioasa de tiramisu - Tiramisu reţetă originala

 

INGREDIENTE

  • 100 ml espresso
  • 2 cutii mascarpone Delaco
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar brun
  • 20 piscoturi Savoiardi
  • 2 linguri cacao
  • 50 ml lichior Amaretto
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originala:

Tiramisu reţetă originala

Pregatim intai o cafea espresso, punem in ea 2 lingurite de zahar si amestecam, dupa care o lasam la racit.

Separam galbenusurile de albusuri, iar galbenusurile le punem intr-o cratita la bain-marie impreuna cu zaharul. Amestecam pana se formeaza o crema, apoi adaugam lichiorul Amaretto. Combinam crema de oua cu branza mascarpone si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Piscoturile le insiropam cu cafeaua espresso si le asezam pe un platou, la indemana.

Trecem la montarea "prajiturii". :)

Am pregatit doua tavi dreptunghiulare, pe care le-am imbracat in folie alimentara. Am turnat intai un strat de crema, peste care am asezat un rand de piscoturi. Urmeaza al doilea strat de crema si incheiem cu piscoturile. 

Am pus tavile in frigider pentru cateva ore. Ei, dupa atata asteptare, abia asteptam finalul...

Am pregatit doua platouri pe care am rasturnat tiramisu. Am indepartat folia, dupa care am presarat pudra de cacao, in asa fel incat sa imbrace bine toata suprafata. Deasupra am ras ciocolata. 

 

TIPS-URI

1

de obicei ouale se pun crude in crema, dar pt siguranta, am preferat sa le prepar termic inainte, frecandu-le pe foc, la bain-marie.

2

pentru a se inchega cat mai bine crema, e de preferat sa stea cat mai multe ore in frigider.

3

pentru un finisaj cat mai reusit, fara cocoloase, am pus cele 2 linguri de cacao intr-o strecuratoare si asa am pudrat tiramisu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Lia_ 1

13.12.2013, 22:52

laura n-am citit finalul cu atentie ca eu n-o rastorn, tai din tava direct

tocmai ma intorsesem sa editez sa-i zic ca e ... invers
am pus puncte ca sa nu ma baneze

babi5 1

14.12.2013, 06:18

taman bun pentru sarbatori

diaconta 1

26.12.2013, 13:36

Buna prajitura daca e iar reteta zilei )))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sandwich cu crema mascarpone