Tiramisu reţetă originală

de MotanLaOale in Prajituri, 4 Aug 2015 | 6456 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
La cererea baiatului am facut si eu in sfarsit aceasta prajitura. Desi nu am avut Amareto a iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 250ml smantana pentru frisca
  • 6 linguri zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • 500g mascarpone Delaco
  • 300g piscoturi
  • 500ml cafea tare (expreso)
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 fiola esenta rom
  • 3 linguri cacao
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Se face o cafea tare (daca nu aveti expresor) din 600ml apa si 10 lingurite de cafea.

Se indulceste dupa dorinta, se pune esenta de rom si se lasa la racit.

Cand s-a racit se strecoara prin sita intr-un castron.

Smantana se bate cu doua linguri zahar, cu mixerul, pana se intareste si se pune in frigider.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul ramas pana devine crema.

Se adauga mascarpone si vanilia si se mixeaza pe treapta cea mai mica pana se amesteca.

Se adauga smantana batuta si se omogenizeaza.

Se introduce la rece pentru o ora.

Intr-o tava inalta se intinde uniform o lingura de crema. Ajuta sa nu se lipeasca piscoturile de fundul tavii.

Se trec piscoturile cateva secunde prin cafea si se aseaza unul langa altul in tava.

Se pune jumatate din crema si se intinde uniform.

Se presara un strat de cacao pudra printr-o sita pe toata suprafata.

Se pune al doilea strat de piscoturi trecute prin cafea.

Se niveleaza crema ramasa.

Se presara un strat de cacao pudra uniform pe toata suprafata.

Se introduce in frigider pentru 6 ore, dar cel mai bine de pe o zi pe alta.

Se portioneaza si se serveste.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

In loc de esenta de rom reteta originala este cu lichior Amareto.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală