Tiramisu reţetă originală

de MotanLaOale in Prajituri, 4 Aug 2015 | 2945 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
La cererea baiatului am facut si eu in sfarsit aceasta prajitura. Desi nu am avut Amareto a iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 250ml smantana pentru frisca
  • 6 linguri zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • 500g mascarpone Delaco
  • 300g piscoturi
  • 500ml cafea tare (expreso)
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 fiola esenta rom
  • 3 linguri cacao
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală


Se face o cafea tare (daca nu aveti expresor) din 600ml apa si 10 lingurite de cafea.


Se indulceste dupa dorinta, se pune esenta de rom si se lasa la racit.


Cand s-a racit se strecoara prin sita intr-un castron.


Smantana se bate cu doua linguri zahar, cu mixerul, pana se intareste si se pune in frigider.


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul ramas pana devine crema.


Se adauga mascarpone si vanilia si se mixeaza pe treapta cea mai mica pana se amesteca.


Se adauga smantana batuta si se omogenizeaza.


Se introduce la rece pentru o ora.


Intr-o tava inalta se intinde uniform o lingura de crema. Ajuta sa nu se lipeasca piscoturile de fundul tavii.


Se trec piscoturile cateva secunde prin cafea si se aseaza unul langa altul in tava.


Se pune jumatate din crema si se intinde uniform.


Se presara un strat de cacao pudra printr-o sita pe toata suprafata.


Se pune al doilea strat de piscoturi trecute prin cafea.


Se niveleaza crema ramasa.


Se presara un strat de cacao pudra uniform pe toata suprafata.


Se introduce in frigider pentru 6 ore, dar cel mai bine de pe o zi pe alta.


Se portioneaza si se serveste.


Pofta Buna!


 

TIPS-URI

1

In loc de esenta de rom reteta originala este cu lichior Amareto.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

MotanLaOale 1

05.08.2015, 10:53

Gicuta69 1

10.08.2015, 10:10

Ce-mi place!

MotanLaOale 1

10.08.2015, 10:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

Lemon curd

de Lau 9

ieri la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă adaptata