Tiramisu reţetă originală cu mascarpone

de loredanaaa in Prajituri, 9 Mai 2013 | 1430 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Prima oara am mancat in Italia, pana atunci nu stiam de aceasta prajitura,aici mi-a zis ca se numeste zupa ingleze,deci nu stiam ca se numeste tiramisu,de atunci a devenit prajitura mea preferata.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 400g de piscoturi savoiardi
  • 4 oua
  • 200g de zahar
  • 500g de mascarpone
  • un pahar de cafea
  • 5 linguri de cacao
  • un plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală cu mascarpone:

Tiramisu reţetă originală


Intai faceti cafeaua ca sa se raceasca.


Separati galbenusurile de albusuri.


Galbenusurile se freaca cu 150 g de zahar pana se dubleaza,apoi treptat adaugati mascarpone pana obtinem o crema.


Albusurile se bat separat cu un varf de sare pana se devine o spuma tare,dupa care se adauga 50 g de zahar si zaharul vanilat amestecati pana se topeste zaharul


Aceasta spuma se adauga treptat in crema mascarpone amestecand usor de sus in jos(cand adaugati albusurile in mascarpone sa nu amestecati cu mixerul ,folositi o lingura de lemn sau o paleta)


Piscoturile se inmoaie rapid prin cafea(in cafea puteti pune o esenta de rom sau de migdale) se aseaza unul cate unul intr-o tava.


Dupa ce am terminat primul strat se pune jumatate din crema,din nou un alt rand de piscoturi inmuiate prin cafea si terminam cu cealalta jumatate de crema.


Peste crema se pune cacao,puteti sa decorati sau il lasati asa si se da la frigider 5 ore,sau pana a doua zi.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

09.05.2013, 11:00

E o prajiutra buna!

Bya Ralu 1

09.05.2013, 14:12

loredanaaa 1

09.05.2013, 21:19

multumesc deyutzky, motan,diaconta,eduard,alina,alina,rhapsody,rocsi,bya

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu (reteta originala)