Desert cornulete cu rahat

de Mihaela_Voinea85 in Prajituri, 24 Oct 2012 | 35457 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina
  • 700 g faina
  • un cub drojdie
  • 1 esenta vanilie
  • 300 g rahat
  • 300 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu rahat:

Se amesteca margarina cu faina si cubul de drojdie si se adauga esenta de vanilie. Aluatul obtinut se da la frigider pentru 30 minute. Intre timp se taie rahatul in feliute mici.


In functie de tipul de faina folosit este posibil sa fie necesar sa mariti cantitea de margarina sau faina. Ideea este ca trebuie sa obtineti un aluat din care sa puteti intinde cateva foi de aproximativ 3 mm grosime.


Se scoate aluatul de la frigider si se intind pe rad foile de 3 mm grosime pe care le taiem apoi in forme patrate cu dimesiunile dorite. In mijlocul fiecarui patrat se pune o feliuta mica de rahat si apoi se ruleaza de la unul din colturi.


Cornuletele astfel formate se pun in tava (NU este necesar sa fie unsa cu ulei in prealabil) si se dau la cuptor unde se lasa pana se rumenesc usor.


Se scot din cuptor si se dau prin zaharul pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Bunica 1

22.03.2013, 12:14

La multi ani!Te iertam ca intri asa de rar,ca ne-ai adus cornulete de post

nuti28 1

12.01.2014, 15:53

uau ce bune sint

Bunica 1

22.03.2014, 10:30

La multi ani!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Omleta cu leurda
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu untura si iaurt