Desert cornulete cu rahat

de Mihaela_Voinea85 in Prajituri, 24 Oct 2012 | 27972 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina
  • 700 g faina
  • un cub drojdie
  • 1 esenta vanilie
  • 300 g rahat
  • 300 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu rahat:

Se amesteca margarina cu faina si cubul de drojdie si se adauga esenta de vanilie. Aluatul obtinut se da la frigider pentru 30 minute. Intre timp se taie rahatul in feliute mici.


In functie de tipul de faina folosit este posibil sa fie necesar sa mariti cantitea de margarina sau faina. Ideea este ca trebuie sa obtineti un aluat din care sa puteti intinde cateva foi de aproximativ 3 mm grosime.


Se scoate aluatul de la frigider si se intind pe rad foile de 3 mm grosime pe care le taiem apoi in forme patrate cu dimesiunile dorite. In mijlocul fiecarui patrat se pune o feliuta mica de rahat si apoi se ruleaza de la unul din colturi.


Cornuletele astfel formate se pun in tava (NU este necesar sa fie unsa cu ulei in prealabil) si se dau la cuptor unde se lasa pana se rumenesc usor.


Se scot din cuptor si se dau prin zaharul pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Bunica 1

22.03.2013, 12:14

La multi ani!Te iertam ca intri asa de rar,ca ne-ai adus cornulete de post

nuti28 1

12.01.2014, 15:53

uau ce bune sint

Bunica 1

22.03.2014, 10:30

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede cu untura