Briose cu mere

de katty in Prajituri, 4 Mar 2015 | 925 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 250 gr mere curatate si taiate cuburi
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 ou
  • 125 gr zahar
  • 80 ml ulei
  • 250 gr iaurt
  • 1 plic zahar vanilat
  • scortisoara macinata
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mere:

Curatam merele de coaja si cotoare, le taiem cubulete mici si le stropim cu zeama de lamaie. Intr-un castron amestecam faina cu scortisoara, praful de copt si bicarbonatul. Intr-un vas mai inalt batem oul cu zaharul,zaharul vanilat, uleiul si iaurtul. Turnam compozitia lichida peste faina, adaugam merele si amestecam. Turnam compozitia formata in 12 forme de briose. Punem forma la cuptorul preincalzit pana briosele se rumenesc frumos.

Lasam briosele sa se raceasca 5 minute, apoi le scoatem pe un gratar. Cand s-au racit bine cernem deasupra  zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

anca_rm 1

05.03.2015, 13:04

cat de bune sunt

Rocsi 1

05.03.2015, 20:10

Mmm, vreau si eu!

T I M E A 1

05.03.2015, 21:56

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Napoleon
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 01

    MI