Prajitura cu foi cu nuca si crema de ciocolata

de Moni_alex in Prajituri, 16 Feb 2016 | 4783 vizualizari

 

O prajitura foarte cremoasa, fina si cu multa ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 8 albusuri
  • 250 gr. zahar
  • 400 gr. nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • o jumatate plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • un ou intreg
  • 200 gr. zahar
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri lapte caldut
  • 250 g unt 80% grasime
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • Pentru ornat o cana de nuci prajite si taiate marunt
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu nuca si crema de ciocolata:



Pentru foi:


Se separa albusurile de galbenusuri, se bat spuma albusurile cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, apoi se adauga 250 g de zahar si se bat in continuare pana iese o bezea tare.

Se adauga nuca macinata si apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaua si se amesteca usor pana se incorporeaza bine.

Se imparte compozitia in trei parti egale.


Se coc trei foi pe rand intr-o tava cu dimensiuni de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt.


Fiecare foaie se coace in cuptorul preincalzit aproximativ 15-20 minute la foc potrivit.




Pentru crema:

Se pun intr-o craticioara galbenusurile, oul intreg, cacaua, zaharul si laptele. Se aseaza la bain-marie, se amesteca totul bine si se fierbe cca 20 minute pana se ingroasa putin.

Apoi se adauga ciocolata bucatele si se tine pe foc pana se topeste si se incorporeza in crema.

Se adauga untul rece din frigider in crema fierbinte si se amesteca bine pana cand se incorporeaza bine in crema.Se lasa sa se raceasca.


Crema se imparte in 3 parti egale si se aseaza prajitura astfel: o foaie, un rand de crema pana la ultima foaie si deasupra ultimul strat de crema.


Se orneaza cu nuca prajita si taiata bucatele.


Se lasa la frigider pentru minim 2-3 ore sau pana a doua zi la frigider.


Se portioneaza dupa preferinte.


POFTA BUNA!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu nuca si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Moni_alex 1

17.02.2016, 21:00

Multumesc!

Rahela Velicu 1

18.02.2016, 17:24

direct la favorite

Moni_alex 1

19.02.2016, 19:16

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ciocolată albă şi ricotta