Tiramisu....cu dragoste!

de RuxyRux in Dulciuri, 7 Iul 2015 | 1919 vizualizari

 

Minunat la gust, in dar sotului meu drag de ziua lui!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mare de piscoturi
  • 100 ml Martini
  • 6 galbenusuri
  • vanilie
  • 200 gr zahar brun
  • 1 lingurita amidon
  • 3 cani de cafea indulcita dupa gust( eu pun de obicei la cana obisnuita de lapte, ca marime, 2 lingurite cu varf de cafea si doua lingurite de zahar brun)
  • 2 esente de rom
  • 300 gr mascarpone
  • 500 ml frisca lichida indulcita
  • cacao pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu....cu dragoste!:

Intr-un vas pe foc mic, punem galbenusurile cu zaharul, amidonul, vanilia si Martini, lasam sa se ingroase, amestecand tot timpul. Cand incepe sa fiarba, dam cateva clocote, amestecam bine si apoi racim imediat compozitia. Eu de regula scufund vasul in altul plin cu apa rece.


Mixam frisca lichida si o lasam deoparte( nu exagerati cu batutul ca nu cumva sa o transformati in unt).


Crema de ou racita o amestecam cu un tel cu mascarpone, apoi punem in cateva transe peste frisca si omogenizam cu mixerul.


Preparam cafeaua, o indulcim si punem esenta de rom, amestecam apoi foarte bine.


Vom inmuia pe rand fiecare piscot in cafea si vom aseza primul rand. Deasupra punem crema, urmeaza al doilea rand de piscoturi inmuiate si deasupra crema ramasa.


Presaram cacao trecuta printr-o sita deasupra si dam prajitura la rece pentru minim 3 ore.


E o nebunie delicioasa, va garantez!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu....cu dragoste!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

Bya Ralu 1

12.07.2015, 17:13

bun

Xandrinne 1

17.07.2015, 10:56

RuxyRux 1

07.10.2015, 22:23

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert tiramisu fara oua