Tiramisu reţetă originală....cu dragoste!

de RuxyRux in Dulciuri, 7 Iul 2015 | 4524 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Minunat la gust, in dar sotului meu drag de ziua lui!

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 1 pachet mare de piscoturi
  • 100 ml Martini
  • 6 galbenusuri
  • vanilie
  • 200 gr zahar brun
  • 1 lingurita amidon
  • 3 cani de cafea indulcita dupa gust( eu pun de obicei la cana obisnuita de lapte, ca marime, 2 lingurite cu varf de cafea si doua lingurite de zahar brun)
  • 2 esente de rom
  • 300 gr mascarpone
  • 500 ml frisca lichida indulcita
  • cacao pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală....cu dragoste!:

Tiramisu reţetă originală

Intr-un vas pe foc mic, punem galbenusurile cu zaharul, amidonul,  vanilia si Martini, lasam sa se ingroase, amestecand tot timpul. Cand incepe sa fiarba, dam cateva clocote, amestecam bine si apoi racim imediat compozitia. Eu de regula scufund vasul in altul plin cu apa rece.

Mixam frisca lichida si o lasam deoparte( nu exagerati cu batutul ca nu cumva sa o transformati in unt).

Crema de ou racita o amestecam cu un tel cu mascarpone, apoi punem in cateva transe peste frisca si omogenizam cu mixerul.

Preparam cafeaua, o indulcim si punem esenta de rom, amestecam apoi foarte bine.

Vom inmuia pe rand fiecare piscot in cafea si vom aseza primul rand. Deasupra punem crema, urmeaza al doilea rand de piscoturi inmuiate si deasupra crema ramasa.

Presaram cacao trecuta printr-o sita deasupra si dam prajitura la rece pentru minim 3 ore.

E o nebunie delicioasa, va garantez!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală....cu dragoste!" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarlota cu fructe