Tiropita (placinta cu branza)

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 16 Mar 2013 | 4301 vizualizari

 

In Grecia, sunt multe tipuri de placinte cu branza, bineinteles, in toate se gaseste branza feta, dar la unele se mai adauga si alte branzeturi, cum ar fi kaseri, kefalotori....cum eu aici, nu am exact aceleasi branzeturi, am improvizat putin, si mi-a iesit o placinta nemaipomenita!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr branza feta
  • 100 gr branza gen emental
  • 50 gr branza iute, cum ar fi cea de burduf
  • 2 oua
  • 1 lingurita menta uscata
  • piper
  • 50 ml lapte
  • un galbenus si putin lapte ptr ungere
  • 2 foi de placinta mai groasa( nu stiu cum se gaseste la voi)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiropita (placinta cu branza):

Intr-un vas bateti ouale, apoi adaugati branza data prin razatoare sau pisata bine cu furculita,pierul, puneti si menta si amestecati bine. Intr-o tava, asezati hartie ptr copt, puneti prima foaie si turnati compozitia si o intindeti ca sa fie uniforma. Asezati deasupra cealalta foaie de placinta si rulati marginile sau le lipiti ca sa nu se varse compozitia.


O crestati intai ca pe o cruce, apoi intre liniile care ati marcat, si va ies 8 portii. Crestand placinta inainte de a o pune in cuptor, ajuta la gatirea ei si in interior. Inainte de a o pine la cuptor, o ungeti cu un galbenus amestecat cu putin lapte si o puneti la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 30 min( depinde de cuptorul fiecaruia!) de fapt, pana vedeti ca se rumeneste frumos. O lasati sa se raceasca inainte de a o taia.

 

TIPS-URI

1

In loc de branza de burduf, puteti pune roquefort, da la fel un gust iute la placinta.

2

Nu puneti sare, decat daca va place foarte sarat, branzeturile deja sunt sarate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiropita (placinta cu branza)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Doralinda 1

16.03.2013, 23:01

Multam rocsi!

Sim0na 1

16.03.2013, 23:05

Vai, cum arata...

Doralinda 1

16.03.2013, 23:34

Simona, multumesc frumos ptr apreciere!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Kirde (placinta cu branza)