Tiropita (placinta cu branza)

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 16 Mar 2013 | 5585 vizualizari

 

In Grecia, sunt multe tipuri de placinte cu branza, bineinteles, in toate se gaseste branza feta, dar la unele se mai adauga si alte branzeturi, cum ar fi kaseri, kefalotori....cum eu aici, nu am exact aceleasi branzeturi, am improvizat putin, si mi-a iesit o placinta nemaipomenita!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr branza feta
  • 100 gr branza gen emental
  • 50 gr branza iute, cum ar fi cea de burduf
  • 2 oua
  • 1 lingurita menta uscata
  • piper
  • 50 ml lapte
  • un galbenus si putin lapte ptr ungere
  • 2 foi de placinta mai groasa( nu stiu cum se gaseste la voi)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiropita (placinta cu branza):

Intr-un vas bateti ouale, apoi adaugati branza data prin razatoare sau pisata bine cu furculita,pierul, puneti si menta si amestecati bine. Intr-o tava, asezati hartie ptr copt, puneti prima foaie si turnati compozitia si o intindeti ca sa fie uniforma. Asezati deasupra cealalta foaie de placinta si rulati marginile sau le lipiti ca sa nu se varse compozitia.


O crestati intai ca pe o cruce, apoi intre liniile care ati marcat, si va ies 8 portii. Crestand placinta inainte de a o pune in cuptor, ajuta la gatirea ei si in interior. Inainte de a o pine la cuptor, o ungeti cu un galbenus amestecat cu putin lapte si o puneti la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 30 min( depinde de cuptorul fiecaruia!) de fapt, pana vedeti ca se rumeneste frumos. O lasati sa se raceasca inainte de a o taia.

TIPS-URI

1

In loc de branza de burduf, puteti pune roquefort, da la fel un gust iute la placinta.

2

Nu puneti sare, decat daca va place foarte sarat, branzeturile deja sunt sarate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiropita (placinta cu branza)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 17 %
899.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Doralinda 1

16.03.2013, 23:01

Multam rocsi!

Sim0na 1

16.03.2013, 23:05

Vai, cum arata...

Doralinda 1

16.03.2013, 23:34

Simona, multumesc frumos ptr apreciere!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu legume si sos de rosii

de oanapl 6

ieri la 22:35

Bezele

ieri la 22:25

Turte cu faina neagra

de Lau 9

ieri la 21:56

RETETA RECOMANDATA
Placinte ardelenesti cu branza si marar