Tocana de ardei copti a la Durau

de Ksenya in Mancaruri de legume, 28 Aug 2019 | 546 vizualizari

 

Daca vreti sa mancati o tocana delicioasa de ardei copti, mergeti la Durau.
Intr-o toamna frumoasa acum cativa ani, dupa ce am coborat  cu un grup de pe Ceahlau, epuizati si lihniti de foame  cautam sa manancam undeva  in statiune.
Mergand pe stradute la un moment dat, un miros de ardei copti ne-au invadat narile.Mergand si adulmecand de unde vine mirosul .am dat de o pensiune .
In meniu era trecut : Tocana de ardei copti specific zonei
Nu puteai sa omiti asa ceva pentru ca nu numai mirosul care venea de la gratarul unde in timpi reali se parpoleau ardeii ne a convins si poate (?)nici foamea ,ci mai degraba curiozitatea ce ar fi atat de specific acestei zone la o tocana.
Nu am regretat,ba mai mult am comandat si a 2-a zi.
Am reprodus-o si acasa, e buna rau. Va indemn sa mergeti pe Ceahlau si sa nu uitati la coborare sa  mancati aceast preparat. 
Pana atunci am sa postez reteta ,si astept sa o comparati daca o faceti cu cea deacolo

 

INGREDIENTE

  • 800 grame ardei romanesti de diferite culori copti si curatati de coaja si seminte
  • 3 linguri ulei
  • 2 cepe una alba si una rosie, curatate si taiate potrivit sau semiluna (cum va place)
  • 4 rosii bine coapte tocate sau date prin razatoarea cu ochiuri mari pentru a elimina pelita
  • 2 linguri pline de smantana
  • 200-300 grame branza de capra sau branza de burduf
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita cimbru tocat fin
  • o lingura cozi de ceapa tocate potrivit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de ardei copti a la Durau:

Ceapa o calim pana devine usor aramie, adaugam rosiile si lasam 5-6 minute.


Adaugam ardeii rupti fasii (pe timp de iarna puteti folosi un borcan de ardei facuti de cu toamna la borcan reteta o gasiti aici ), acoperim tigaia si lasam la foc mic 10 minute.


Adaugam smantana si cimbrul, amestecam si mai lasam 4 minute.


La sfarsit adaugam branza de capra rupta bucati sau data prin razatoarea cu ochiuri mari, lasam sa topeasca branza.


Potriviti de sare si piper si garnisiti cu patrunjel proaspat sau cu cozi de ceapa, dupa preferinte.


Se serveste imediat fierbinte.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Aveti grija la sare, luati in considerare cat de sarata este branza

2

Daca vreti sa umblati la consistenta, folositi zeama pe care au lasat-o ardeii dupa ce ia -ti curatat

3

Ideal se asociaza cu mamaliga

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ardei copti a la Durau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

dantes 1

01.09.2019, 11:24

Gustoasa!

Panacris 1

06.09.2019, 09:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de vinete cu ardei copti