Tocana de ardei copti a la Durau

de Ksenya in Mancaruri de legume, 28 Aug 2019 | 11222 vizualizari

 

Daca vreti sa mancati o tocana delicioasa de ardei copti, mergeti la Durau.
Intr-o toamna frumoasa acum cativa ani, dupa ce am coborat  cu un grup de pe Ceahlau, epuizati si lihniti de foame  cautam sa manancam undeva  in statiune.
Mergand pe stradute la un moment dat, un miros de ardei copti ne-au invadat narile.Mergand si adulmecand de unde vine mirosul .am dat de o pensiune .
In meniu era trecut : Tocana de ardei copti specific zonei
Nu puteai sa omiti asa ceva pentru ca nu numai mirosul care venea de la gratarul unde in timpi reali se parpoleau ardeii ne a convins si poate (?)nici foamea ,ci mai degraba curiozitatea ce ar fi atat de specific acestei zone la o tocana.
Nu am regretat,ba mai mult am comandat si a 2-a zi.
Am reprodus-o si acasa, e buna rau. Va indemn sa mergeti pe Ceahlau si sa nu uitati la coborare sa  mancati aceast preparat. 
Pana atunci am sa postez reteta ,si astept sa o comparati daca o faceti cu cea deacolo

 

INGREDIENTE

  • 800 grame ardei romanesti de diferite culori copti si curatati de coaja si seminte
  • 3 linguri ulei
  • 2 cepe una alba si una rosie, curatate si taiate potrivit sau semiluna (cum va place)
  • 4 rosii bine coapte tocate sau date prin razatoarea cu ochiuri mari pentru a elimina pelita
  • 2 linguri pline de smantana
  • 200-300 grame branza de capra sau branza de burduf
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita cimbru tocat fin
  • o lingura cozi de ceapa tocate potrivit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de ardei copti a la Durau:

Ceapa o calim pana devine usor aramie, adaugam rosiile si lasam 5-6 minute.

Adaugam ardeii rupti fasii (pe timp de iarna puteti folosi un borcan de ardei facuti de cu toamna la borcan reteta o gasiti aici ), acoperim tigaia si lasam la foc mic 10 minute.

Adaugam smantana si cimbrul, amestecam si mai lasam 4 minute.

La sfarsit adaugam branza de capra rupta bucati sau data prin razatoarea cu ochiuri mari, lasam sa topeasca branza.

Potriviti de sare si piper si garnisiti cu patrunjel proaspat sau cu cozi de ceapa, dupa preferinte.

Se serveste imediat fierbinte.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Aveti grija la sare, luati in considerare cat de sarata este branza

2

Daca vreti sa umblati la consistenta, folositi zeama pe care au lasat-o ardeii dupa ce i-ati curatat

3

Ideal se asociaza cu mamaliga

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ardei copti a la Durau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Ksenya 1

20.09.2019, 09:34

gaby_duceag ,multumesc de atentie . Sunt onorata ca mi-ai testat reteta

gaby_duceag 1

27.09.2019, 17:02

eu multumesc! imi plac foarte, foarte multe dintre retetele tale

Xandrinne 1

02.08.2020, 15:38

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei copti cu cascaval de tara