Tocana de ardei si rosii proaspete

de AnaDavid in Mancaruri de post, 12 Oct 2017 | 9532 vizualizari

 

Ardeii capia prăjiți sunt un preparat de vară tipic din Albania.
Sa mănâncă prăjiti asa simplu sau cu sos de roșii proaspete, cine doreste adăuga ceapă; sunt superbe umplute cu brânză;  minunate cu oțet, usturoi și ulei;  lacomi cu sos ricotta...
Aș putea vorbi o întreagă pagină despre ardeii prăjiți, sunt ca o friptura pentru vegetarieni.

 

INGREDIENTE

  • 4 ardei capia rosu
  • 4 roșii sau o curie cu rosii
  • 2 cepe mari
  • 100 ml de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • ardei iute
  • pătrunjel
  • tarhon
  • 1 lingurita de zahar brun
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de ardei si rosii proaspete:

Spălați și uscați ardeii, scoateți semințele și prăjiți cu 60 ml de ulei de măsline. Utilizați o tigaie inaltă cu capac pentru a vă proteja de stropii de ulei, intoarceti ardeii de mai multe ori până când acestea devin moi.

Scoateți ardeii din foc, puneți pe o farfurie și acoperiți cu filmul ca sa se faca umiditate. După 10 minute, descoperiți și curățați coaja.

Taieti rondele ceapa și prăjiți cu restul uleiului până devine lucioasa și transparenta.

Se spală roșiile si se macină sau se dau prin razatoare mare. Se adaugă sucul de rosii peste ceapă, se adaugă zahăr și se acoperă.

Gătiți la foc mediu timp de 15-20 de minute până când pierde toată apa.

Acum adăugați ardeii capia, sare, piper, ardei iute și lăsați timp de 10 minute, la foc lent.

In cele din urmă, puneti patrunjel și tarhon tocat și serviti fierbinte.

TIPS-URI

1

Acest preparat merge perfect cu orez alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ardei si rosii proaspete" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fatuş - Salata de paine ( de post)