Tocana de ardei si rosii proaspete

de AnaDavid in Mancaruri de post, 12 Oct 2017 | 2967 vizualizari

 

Ardeii capia prăjiți sunt un preparat de vară tipic din Albania.
Sa mănâncă prăjiti asa simplu sau cu sos de roșii proaspete, cine doreste adăuga ceapă; sunt superbe umplute cu brânză;  minunate cu oțet, usturoi și ulei;  lacomi cu sos ricotta...
Aș putea vorbi o întreagă pagină despre ardeii prăjiți, sunt ca o friptura pentru vegetarieni.

 

INGREDIENTE

  • 4 ardei capia rosu
  • 4 roșii sau o curie cu rosii
  • 2 cepe mari
  • 100 ml de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • ardei iute
  • pătrunjel
  • tarhon
  • 1 lingurita de zahar brun
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de ardei si rosii proaspete:

Spălați și uscați ardeii, scoateți semințele și prăjiți cu 60 ml de ulei de măsline. Utilizați o tigaie inaltă cu capac pentru a vă proteja de stropii de ulei, intoarceti ardeii de mai multe ori până când acestea devin moi.


Scoateți ardeii din foc, puneți pe o farfurie și acoperiți cu filmul ca sa se faca umiditate. După 10 minute, descoperiți și curățați coaja.


Taieti rondele ceapa și prăjiți cu restul uleiului până devine lucioasa și transparenta.


Se spală roșiile si se macină sau se dau prin razatoare mare. Se adaugă sucul de rosii peste ceapă, se adaugă zahăr și se acoperă.


Gătiți la foc mediu timp de 15-20 de minute până când pierde toată apa.


Acum adăugați ardeii capia, sare, piper, ardei iute și lăsați timp de 10 minute, la foc lent.


In cele din urmă, puneti patrunjel și tarhon tocat și serviti fierbinte.

 

TIPS-URI

1

Acest preparat merge perfect cu orez alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ardei si rosii proaspete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

14.10.2017, 20:32

MotanLaOale 1

17.10.2017, 10:36

Rahela Velicu 1

10.03.2018, 09:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

7885 puncte

MotanLaOale

6960 puncte

mirela0911

6616 puncte

Tabita _

6518 puncte

mihaelar63

5432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omleta cu verdeturi de primavara

de Adi 4

la 12:08

Salata Somn usor

pe 22.03 la 16:00

Desert prajitura cu ciocolata si banane

pe 22.03 la 12:46

Desert budinca de gris, cu gem de gutui și jeleu de portocale

de RODIMUR 5

pe 22.03 la 11:10

RETETA RECOMANDATA
Lecio ( gustarica din ardei )