Tocana de vitel cu arpagic murat

de silvi0ara in Vita, 6 Dec 2010 | 4877 vizualizari

 

Recomandare Adrian Hadean - Tocana de vitel cu arpagic murat
Cu mici mosificari.

 

INGREDIENTE

  • 300 g arpagic murat
  • 1 kg carne de manzat(antricoate)
  • 1 cutie rosii cubulete(430g)
  • 100ml vin rosu
  • 6 boabe de ienibahar
  • 2 frunde de dafin
  • 1 ceapa mai mare rosie
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • 2-3 linguri ulei de masline

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de vitel cu arpagic murat:

Mai intai se toaca ceapa iar usturoiul se zdrobeste.Intr-o cratita se pune uleiul si apoi o punem la foc foarte mic.Punem in ea ceapa si usturoiul si lasam sa se inmoaie cele dintr-insa. Se pune apoi  cate putina apa, vreme de un sfert de ceas si avem grija sa nu se arda ceapa.

In sosul format se pun bucatile de carne de manzat,( cu os cu tot daca aveti) Peste carne se toarna vinul rosu apoi punem capacul pe cratita.Dupa alt sfert de ceas se toarna o cana de apa si se lasa pe foc mic in continuare pentru o jumatate de ceas. Dupa asta, punem rosiile cubulete si o lingurita de boia dulce si putin condiment iute(eu am folosit un condiment facut din ardei iute,usturoi si putin zahar,este un condiment Tailandez foarte bun si aromat),doua foi de dafin si sase boabe de enibahar, putina sare si piper, dupa gust. Punem capacul la loc, si lasam sa scada incet cam o ora.

Eu am servit-o cu o garnitura de taitei din orez de faina,sau dupa recomandarea lui Adrian Hadean cu felii de paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de vitel cu arpagic murat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschi de vitel in sos de bere