Tocana de vitel cu arpagic murat

de silvi0ara in Vita, 6 Dec 2010 | 2797 vizualizari

 

Recomandare Adrian Hadean - Tocana de vitel cu arpagic murat
Cu mici mosificari.

 

INGREDIENTE

  • 300 g arpagic murat
  • 1 kg carne de manzat(antricoate)
  • 1 cutie rosii cubulete(430g)
  • 100ml vin rosu
  • 6 boabe de ienibahar
  • 2 frunde de dafin
  • 1 ceapa mai mare rosie
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • 2-3 linguri ulei de masline

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de vitel cu arpagic murat:

Mai intai se toaca ceapa iar usturoiul se zdrobeste.Intr-o cratita se pune uleiul si apoi o punem la foc foarte mic.Punem in ea ceapa si usturoiul si lasam sa se inmoaie cele dintr-insa. Se pune apoi cate putina apa, vreme de un sfert de ceas si avem grija sa nu se arda ceapa.


In sosul format se pun bucatile de carne de manzat,( cu os cu tot daca aveti) Peste carne se toarna vinul rosu apoi punem capacul pe cratita.Dupa alt sfert de ceas se toarna o cana de apa si se lasa pe foc mic in continuare pentru o jumatate de ceas. Dupa asta, punem rosiile cubulete si o lingurita de boia dulce si putin condiment iute(eu am folosit un condiment facut din ardei iute,usturoi si putin zahar,este un condiment Tailandez foarte bun si aromat),doua foi de dafin si sase boabe de enibahar, putina sare si piper, dupa gust. Punem capacul la loc, si lasam sa scada incet cam o ora.


Eu am servit-o cu o garnitura de taitei din orez de faina,sau dupa recomandarea lui Adrian Hadean cu felii de paine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de vitel cu arpagic murat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

MIUTA 1

07.12.2010, 10:28

super,5 furcu

silvi0ara 1

07.12.2010, 10:49

Multam fetele,chiar a fost tare buna.

Cris2711 1

23.07.2011, 13:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!