Tocana picanta de porc

de BakeUpArtist in Retete Delikat, 29 Iun 2018 | 3769 vizualizari

 

Ca oricărui român, îmi place foarte mult carnea de porc. Dar cel mai mult o prefer în mâncăruri zemoase, aromate, combinată cu legume. Dacă e ceva mai bun decât carnea de porc, este mâncarea de legume cu carne de porc.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mușchi de porc
  • 1 lingură ulei
  • 3-4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă mare
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei iute, opțional
  • 1 linguriță condiment Delikat pentru porc
  • 1 praf de sare
  • 1 polonic de apă
  • 350 ml de pastă de tomate;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana picanta de porc:

Pentru o preparare mai ușoară, folosiți o cratiță care merge băgată și în cuptor.

Întâi am călit carnea în puțin ulei, până a căpătat puțină culoare, apoi am scos-o și am lasat-o departe. În ulei am adăugat ceapa și usturoiul tocat și am călit pentru câteva minute. Apoi am adăugat morcovii rondele și ardeiul tocat și am asezonat cu Delikat condiment pentru porc și puțină sare. Este mult mai ușor să folosesc un singur condiment, ce conține mirodeniile potrivite pentru carnea de porc.

După încă 2-3 minute am adăugat în cratiță carnea și cartofii, apoi am pus apa.

După 5 minute am adăugat pasta de tomate și puțin ardei iute, și am lăsat la gătit încă 15-20 de minute, la foc mic. Apoi am dat cratița în cuptor, la 170 de grade C, pentru 15 minute. Numai bine cât a scăzut sosul, a devenit cremos și carnea fragedă.

Este o tocană delicioasă, ce merge perfect cu puțină telemea rasă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana picanta de porc" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de dovlecei cu telemea de oaie