Tocanita cu carne de porc, mazare si cartofi

de katty in Porc, 11 Feb 2021 | 7745 vizualizari

 

Pentru ca dezghetasem prea multa carne si mi-ati facut pofta pe aici cu niste tocanite, am facut si eu una, mai ales ca aveam niste salata verde si nu stiam cu ce sa o mananc. Ma rog, stiam eu ce sa fac cu ea, dar ce dieta e aia fara o tocanita .....

 

INGREDIENTE

  • 300 gr pulpa de porc
  • 2 cepe
  • 3 cartofi
  • 150 gr mazare
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 150 gr rosii pasate
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru uscat
  • maghiran uscat
  • 2 foi de dafin
  • patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu carne de porc, mazare si cartofi:

Taiem carnea in bucati potrivite.

In uleiul incins punem carnea. Cand s-a albit bine pe toate partile, adaugam ceapa tocata fin. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic. Amestecam ocazional.

Cand ceapa a devenit translucida, adaugam cartofii taiati in 6 pe lungime si mazarea. Acoperim cu apa, punem cimbrul si foile de dafin si fierbem la foc mic 15 minute. Adaugam rosiile, pasta de ardei, sare, piper si maghiranul. Daca este nevoie mai completam cu apa calda. Mai fierbem 10 minute.

Oprim focul si adaugam patrunjelul verde.

TIPS-URI

1

puteti inlocui carnea de porc cu carne de pui sau vita

2

daca aveti o carne mai tare fiebeti-o de jumatate inainte de a adauga legumele

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu carne de porc, mazare si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

dantes 1

14.02.2021, 09:58

Buna!

mirela0911 1

14.02.2021, 11:34

Cred ca a iesit tare gustoasa!

Rocsi 1

14.02.2021, 18:29

Aici as veni la masa si as servi portie dubla!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Musaca cu cartofi