Tocanita de curcan cu ardei kapia

de mirela0911 in Curcan, 8 Dec 2021 | 1026 vizualizari

 

Este o idee grozava pentru masa de pranz, mai ales daca iti place carnea de curcan.

 

INGREDIENTE

  • 3 lg ulei de floarea soarelui
  • 700 g piept de curcan
  • 3 ardei kapia de culori diferite
  • 1 ceapa alba mare
  • sare, piper dupa gust
  • crengute de cimbru
  • 2 lg rase de faina
  • 2 lg smantana
  • piure de cartofi sau paste pentru servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de curcan cu ardei kapia:

Se spala carnea de curcan si se taie in bucatele potrivite spre mici.

Se pune uleiul la incins intr-o cratita si se adauga carnea de curcan. Se caleste pana devine carnea alba si se rumeneste usor. Se scoate carnea pe o farfurie si se lasa deoparte.

Se curata ceapa si se taie marunt. Se pune in cratita in care se mai adauga 2 lg de ulei si se caleste pana devine usor translucida. Intre timp se taie ardeiul kapia cubulete mici. Cand este calita ceapa se pune ardeiul si se amesteca bine totul. Se lasa 5 minute impreuna apoi se pune carnea. Se toarna apa cat sa treaca usor peste carne, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se pune cimbrul si se lasa sa fiarba impreuna pana cand carnea este bine facuta.

Intr-un bol se dizolva faina cu putina apa apoi se toarna peste carne. Se amesteca repede si se fierbe usor pana incepe sa se ingroase putin, nu foarte mult. Eventual se toarna amestecul de faina cu apa treptat, nu tot odata. La final se pune smantana, se amesteca si se lasa sa mai dea 2-3 clocote.

Se serveste alaturi de un piure de cartofi sau paste fainoase, dupa plac, asezonata cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de curcan cu ardei kapia" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ostropel de curcan in vas Zepter