Piept de curcan la tigaie cu sos de vin alb, mozzarella si piersici

de Satisfyyourcravings in Curcan, 26 Aug 2017 | 2907 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame piept de curcan, taiat felii ( se poate inlocui cu piept de pui, dar se lasa intreg)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 crengute rozmarin proaspat, tocat
  • coaja de la 1 lamaie
  • sare, piper
  • 1/4 cana faina
  • 4 felii bacon, tocat
  • 3/4 cana vin alb sec
  • 1 cana supa de pui sau legume (poate fi obtinuta din cub concentrat)
  • 2 piersici, fara samburi, feliate
  • 1 lingura de miere
  • 200 grame mozzarella
  • busuioc proaspat (eu am folosit mini busuioc)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan la tigaie cu sos de vin alb, mozzarella si piersici:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.


Se presara carnea cu sare, piper, rozmarin, coaja de lamaie, ulei si faina, avand grija ca bucatile sa fie acoperite complet de faina.


Se incalzeste o tigaie de fonta, la foc mediu spre mare si se prajeste baconul pana devine crocant, apoi se indeparteaza din tigaie. Se adauga putin ulei, daca este nevoie.


Se prajesc bucatile de carne in grasimea ramasa de la bacon, pana devine aurie, 4-5 minute pe parte. Se reduce focul la mediu, se adauga vinul si supa si se gateste 10-15 minute, avand grija sa nu ramana fara lichid.


Se adauga baconul inapoi in tigaie, impreuna cu mozzarella rupta in bucati si feliile de piersici. Se stropesc piersicile cu miere, se transfera tigaia in cuptor, pe raftul superior si se lasa 5 minute, pana cand mozzarella s-a topit si piersicile sunt usor caramelizate.


Se adauga busuiocul si se serveste imediat, cu sosul ramas in tigaie, mozzarella si piersicile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan la tigaie cu sos de vin alb, mozzarella si piersici" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mirela0911 1

03.09.2017, 09:17

Ce bun trebuie să fie!

oanapl 1

03.09.2017, 22:51

Waw! Ce combinație interesantă!

Panacris 1

06.08.2019, 12:25

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

ieri la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

ieri la 21:55

  Drob cu ciuperci!

de abetina 3

ieri la 21:37

Cotlet de porc cu sos de mustar

de Rocsi 9

ieri la 20:50

Prăjitură cu zmeura și ciocolată

ieri la 19:08

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert colac cu mac
  • 30

    V

  • 01

    S

  • 02

    D

  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

ieri la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

ieri la 21:55

  Drob cu ciuperci!

de abetina 3

ieri la 21:37

Cotlet de porc cu sos de mustar

de Rocsi 9

ieri la 20:50

Prăjitură cu zmeura și ciocolată

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Varza dulce cu afumatura de curcan