Piept de curcan la tigaie cu sos de vin alb, mozzarella si piersici

de Satisfyyourcravings in Curcan, 26 Aug 2017 | 5022 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame piept de curcan, taiat felii ( se poate inlocui cu piept de pui, dar se lasa intreg)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 crengute rozmarin proaspat, tocat
  • coaja de la 1 lamaie
  • sare, piper
  • 1/4 cana faina
  • 4 felii bacon, tocat
  • 3/4 cana vin alb sec
  • 1 cana supa de pui sau legume (poate fi obtinuta din cub concentrat)
  • 2 piersici, fara samburi, feliate
  • 1 lingura de miere
  • 200 grame mozzarella
  • busuioc proaspat (eu am folosit mini busuioc)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan la tigaie cu sos de vin alb, mozzarella si piersici:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Se presara carnea cu sare, piper, rozmarin, coaja de lamaie, ulei si faina, avand grija ca bucatile sa fie acoperite complet de faina. 

Se incalzeste o tigaie de fonta, la foc mediu spre mare si se prajeste baconul pana devine crocant, apoi se indeparteaza din tigaie. Se adauga putin ulei, daca este nevoie.

Se prajesc bucatile de carne in grasimea ramasa de la bacon, pana devine aurie, 4-5 minute pe parte. Se reduce focul la mediu, se adauga vinul si supa si se gateste 10-15 minute, avand grija sa nu ramana fara lichid. 

Se adauga baconul inapoi in tigaie, impreuna cu mozzarella rupta in bucati si feliile de piersici. Se stropesc piersicile cu miere, se transfera tigaia in cuptor, pe raftul superior si se lasa 5 minute, pana cand mozzarella s-a topit si piersicile sunt usor caramelizate. 

Se adauga busuiocul si se serveste imediat, cu sosul ramas in tigaie, mozzarella si piersicile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan la tigaie cu sos de vin alb, mozzarella si piersici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan cu sos de rodii