Tocanita de ardei cu aripioare de pui

de Ksenya in Pui, 5 Sep 2017 | 6410 vizualizari

 

Cum, nu am vrut sa treaca vara fara sa fac tocanita aceasta, am preparat-o rapid si am revenit  aici,sa v-o impart si voua. Si, cum piata este plina de legume de sezon ,merita s-o incercati si voi. Este delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • o tavita de aripioare spalate, trecute prin flacara si portionate.
  • 1 kg de ardei mai multe soiuri (capia si ardei gras)pot fi de diferite culori ,spalati curatati de seminte si tocati julien
  • 4 rosii bine coapte date prin razatoare
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe mari tocate grosier
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • piper
  • 2 linguri smantana grasa
  • o lingura rasa faina
  • o foaie
  • putin patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ardei cu aripioare de pui:

   Pornim cuptorul  .Asezam aripioarele intr-o tava si dam la cuptor pentru 35 minute la 180 grade.

   Cat se pregatesc aripioarele ,preparam tocanita.

   Turnam uleiul intr-o cratita incapatoare,cand s-a incalzit suficient uleiul , adaugam ceapa tocata ,putina sare si o lingura apa.Acoperim cu capac si lasam sa inabuse  ,pana devine ceapa sticloasa.

Adaugam ardeii ,amestecam ,acoperim si lasam 10 minute la foc mic,urmeaza rosiile si mai lasam 7 minute.Separat desfacem smantana cu faina si putina apa, dizolvam bine  sa nu ramana cocoloase si turnam peste  ardei ,amestecam si adaugam o foaie de dafin, potrivim de sare si piper. 

 Soatem aripiorele din cuptor . le adaugam peste tocanita  si lasam 15 minute la foc mic.

  Se serveste cu patrunjel tocat ata rece cat si calda. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru orice eventualitate ca sa evitati cocoloasele,cand adaugati compozitia din faina si smantana peste ardei,folositi o sita.

2

pentru un gust mai picant puteti adauga si un ardei iute

3

se serveste cu piure,orez sau mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei cu aripioare de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Ksenya 1

06.09.2017, 09:16

Multumesc frumos de aprecieri!

kytz 1

08.09.2017, 10:28

Nu prea mă împac eu cu ”aripioarele” , dar cred că iese la fel de bună și cu alt fel de carne!

elucubratiiculinare 1

10.09.2017, 18:07

yammy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui la cocotte cu legume