Orez brun cu ghebe si piept de pui

de simona72 in Pui, 28 Ian 2016 | 809 vizualizari

 

Orezul brun este un orez nerafinat si spre deosebire de cel alb, contine invelisul si tarata, componente ce furnizeaza componentele nutritionale, care sunt mai bogate in proteine, calciu, magneziu, potasiu, fibre. Orezul alb are un timp de gatire mai scurt, pe cand cel brun, integral, rosu sau negru fierbe mai greu, intr-un interval de timp mai mare.
Pentru persoanele care incearca sa slabeasca sau pentru cei cu diabet, orezul brun poate fi un ajutor de nadejde datorita indicelui glicemic scazut care ajuta la reducerea insulinei.
Poate va sunt de ajutor aceste informatii atunci cand vedeti orezul brun in magazine, poate v-am facut curiosi sa-l incercati si poate chiar aveti nevoie sa-l introduceti in alimentatia voastra. Eu il folosesc de ceva vreme, imi place foarte mult si datorita consistentei si datorita gustului. 

 

INGREDIENTE

1 castronel plin cu orez brun integral
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri unt
  • 1 ceapa rosie
  • ½ borcan de ghebe la borcan conservate in ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi din borcanul cu ghebe
  • 2 ciupituri de sofran
  • Aproximativ 1 litru supa de pui sau stock de pui
  • 1 pahar de vin alb demidulce
  • 2 felii bacon sau pancetta(eu am folosit pulpa de porc crud-uscata)
  • 1 piept de pui fara piele
  • Sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 1 legatura patrunjel proaspat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez brun cu ghebe si piept de pui:

Se spala orezul in mai multe ape, se acopera cu apa calduta si se lasa pana ne pregatim celelalte ingrediente. Se pune uleiul de masline si untul intr-o craticioara. Ceapa rosie se toaca marunt si se caleste pana devine sticloasa. Se adauga ciupercile de la borcan taiate in bocati, usturoiul tocat marunt, se amesteca si se lasa pe foc 5 minute. Punem vinul alb si mai lasam pe foc alte 5 minute. Se adauga orezul stors de apa, se amesteca si se adauga cate un polonic de supa fierbinte. Eu supa am facut-o atunci, este necesar ca supa sa fie fierbinte cand o adaugati sa stea mereu la flacara mica. Se adauga treptat supa, ca la rizotto, se adauga un alt polonic de supa in momentul in care orezul a absorbit lichidul. Continuam in felul acesta pana cand orezul este fiert pe jumatate, dureaza destul de mult avand in vedere ca este orez brun, aproximativ 30 minute.


Firicelele de sofran le punem intr-un castronel, iar peste ele adaugam putina supa. Le lasam 10 minute sa-si lase aroma si culoarea apoi le punem peste orez.


Intre timp, taiem baconul felii si-l prajim in putin ulei de masline. Cand a devenit rumen adaugam si pieptul de pui taiat in bucati. Lasam sa se caleasca 10 minute. Adaugam un polonic de supa si lasam la foc mic inca 5 minute. Turnam amestecul de pui si bacon in cratita in care a fiert orezul pe jumatate. Amestecam usor in cratita cu o lingura de lemn, mai adaugam 2-3 polonice supa de pui, punem capac si lasam totul sa fiarba la foc mic. Mai amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca cumva de fundul cratitei si sa nu fi scazut prea mult supa din orez. La final, cand orezul este fiert trebuie sa aveti ceva intre rizotto si pilaf. Se adaga sare si piper proaspat macinat dupa gust, iar la final patrunjel proaspat tocat fin. Se serveste orezul imediat cu putin patrunjel proaspat deasupra. Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

· Folositi supa sau stock de pui, daca folositi apa nu are acelasi gust · Cand orezul a fost gata eu am adaugat si o mana de parmezan dat pe razatoarea cu gauri mici

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez brun cu ghebe si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

29.01.2016, 12:39

Oleu ce bunatate Acusica ma pornesc sa fac si eu Ador orezul brun , ieri am fiert supa clara de curcan , Piept , am . Mi-ai facut o pofta

Valclaudia 1

29.01.2016, 20:37

ce mancarica delicioasa ai preparat!

Zamfira 1

02.02.2016, 11:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Turtite cu salata