Tocanita de berbecut cu leurda

de mihaelar63 in Oaie, 10 Apr 2017 | 2026 vizualizari

 

  Am preparat aceasta tocanita la Multicooker-ul Phillips. Nu am folosit ierburi- mirodenii. Am mizat pe carnea gustoasa si legumele de calitate.  Am pus ingredientele in interior si le-am lasat sa se pregateasca frumusel. In acest timp, m-am ocupat de alte parti administrative.
 

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg pulpa berbecut
  • 100 gr kaizer afumat -de casa
  • 3 cepe galbene
  • 3 bucati usturoi verde
  • 2 rosii
  • 2 tije telina verde Apio
  • 1 legatura leurda verde
  • 1 lingura pasta Kapia
  • 1 lingura untura porc proaspata
  • sare roz de Hymalaia
  • piper
  • faina de porumb pentru mamaliga
  • salata :
  • rosii 
  • ceapa rosie 
  • castraveti 
  • salata verde 
  • otet mere 
  • sare 
  • ulei masline 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de berbecut cu leurda:


  1. Legumele se curata si se spala.

  2. Carnea de berbecut se curata bine de de grasime si se taie cuburi mai marisoare [ oricum va scadea putin la preparare ].

  3. Maruntiti ceapa galbena.

  4. Se asaza ceapa in cuva aparatului de gatit cu carnea deasupra. Sarati.

  5. Maruntiti si telina, rosiile si usturoiul verde.

  6. Adugati-le peste carne, impreuna cu pasta de ardei kapia.

  7. Se pune si lingura de untura, o cana cu apa si se seteaza aparatul pe functia stew, timp de 45 minute.

  8. Dupa acest timp, am mai setat inca 45 minute de preparare [ am pus inca 1/2 cana cu apa ]. Am dorit sa fie bine patrunsa si moale carnea din tocanita.

  9. Pregatind mai indelungat si legumele, acestea s-au ,,topit'' si au format un sos delicios.

  10. Spalati leurda si o tocati fasii.

  11. In ultimele 10 minute de preparare, gustati si adugati sare daca este necesar. Piparati, puneti si leurda.

  12. Cu faina de porumb si sare, preparati o mamaliguta pentru garnitura.

  13. Noi am servit tocana de berbecut cu mamaliguta si salata.


Pofta buna !!!


 

TIPS-URI

1

Untura de porc proaspata va da un gust bun carnii de berbecut. Daca nu va place untura, puteti inlocui cu 2-3 linguri de ulei de masline sau floarea soarelui.

2

! Atentie la servit ! -Carnea de berbecut trebuie servita calda, chiar fierbinte. Se sleieste repede si nu este indicat sa se consume asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de berbecut cu leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

aishwarya 1

13.04.2017, 12:30

Arata destul de bine

-Marius- 1

14.04.2017, 08:31

mihaelar63 1

29.03.2019, 17:14

Marius

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6150 puncte

MotanLaOale

4939 puncte

mirela0911

4567 puncte

 Adi

4424 puncte

Rocsi

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu organe de miel