Tocanita de cartofi cu slanina si carnati uscati

de alilianaa in Mancaruri cu carne, 9 Feb 2016 | 626 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8-10 cartofi potriviti
  • 8-10 carnati uscati banateni
  • 300 g slanina cruda
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • o jumatate de telina razuita
  • sare, piper, cimbru dupa gust
  • o foaie dafin
  • 40 ml ulei
  • 5-6 linguri pasta de tomate de casa
  • marar verde ( eu am avut la congelator)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu slanina si carnati uscati:

Legumele se curata, se spala si se portioneaza. Am preferat sa nu le toc foarte marunt. 

Carnatii se toaca bucati potrivite, slanina asemenea. 

Intr-o cratita se pune ulei la incins. Cand este gata, se adauga slanina. Se lasa sa se rumeneasca usor (cca 4-5 minute), se pun carnatii , iar dupa 3-4 minute se pune ceapa. Mai lasam 3-5 minute si adaugam morcovul, ardeii si telina. 

Le lasam pe toate la foc potrivit cca 5 minute, avand grija sa amestecam cand si cand. Adaugam sare, cimbru, piper, o foaie dafin. Adaugam cartofii, si punem apa cat sa fie acoperiti putin. 

Punem un capac si lasam sa fiarba cca 20 minute. Foarte rar (pentru a nu zobi cartofii), dar trebuie, amestecam in mancare. Cand toate ingredientele s-au fiert adaugam pasta de rosii, se mai lasa pe foc mancarea cca 5-8 minute, potrivim de sare daca este nevoie si adaugam verdeata.

Tare buna cu acritura!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu slanina si carnati uscati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

anca_rm 1

10.02.2016, 08:45

vreau si eu foarte buna

Gherca Daniela 1

10.02.2016, 10:07

foarte buna!

alilianaa 1

11.02.2016, 12:56

multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!