Mix grill cu cartofi cu rozmarin si sos de ceapa caramelizata!

de Alexandra Burz in Mancaruri cu carne, 27 Ian 2014 | 3196 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru mix grill:

  • 3 felii pulpa de proc
  • 3 felii piept de pui la cuptor
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • ulei

Pentru cartofii cu rozmarin:

  • 8-9 cartofi potriviti
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 2-3 crengute rozmarin proaspat

Pentru ceapa caramelizata:

  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri de zahar
  • 100 ml otet balsamic
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mix grill cu cartofi cu rozmarin si sos de ceapa caramelizata!:

Spalam bine carnea, o uscam cu ajutorul unui servet de bucatarie, o condimentam cu sare, piper si nucsoara, dupa care cu ajutorul unei pensule o ungem cu putin ulei.


O punem intr-o caserola cu capac si o dam la frigider pentru doua ore.


Cartofii ii curatam, ii spalam bine, ii taiem pe lung in patru si ii uscam cu ajutorul unui servet de bucatarie, de preferat din panza pentru a nu ramane ramasite din hartie pe ei.


Condimentam cu sare, piper si boia de ardei.


Adaugam uleiul si rozmarinul.


Ii punem intr-o tava de yena si dam la cuptor pentru 60 minute.


Dupa aproximativ 30 minute se amesteca usor cu o paleta in ei pentru a se uniformiza rumeneala.


Intre timp pregatim carnea la grill si sosul de ceapa caramelizata.


Intr-o cratita ardem zaharul, adaugam ceapa taiata solzisori, amestecam pana la uniformizare, dupa care stingem cu otet balsamic.


Lasam la fiert pentru 15 minute, pentru a se evapora acidul si sa ramana doar aroma.


Incingem o tigaie grill.


Punem feliile de carne macerate ulterior si le prajim aproximativ 10 respectiv 15 minute la foc moderat pe ambele barti.


Se servesc impreuna cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mix grill cu cartofi cu rozmarin si sos de ceapa caramelizata!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Alexandra Burz 1

28.01.2014, 15:33

Rocsi 1

28.01.2014, 19:30

Iau putin pui, cativa cartofi si pap si eu

Alexandra Burz 1

28.01.2014, 22:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supă de roșii cu ciuperci uscate
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza sarata si marar

de RODIMUR 7

ieri la 23:57

Unt cu leurda

de Lau 9

ieri la 21:30

Pui cu leurda

de Lau 9

ieri la 20:52

Avat marinat

ieri la 19:36

Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda

pe 17.09 la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Vinete si dovlecei umpluti in sos de rosii