Mix grill cu cartofi cu rozmarin si sos de ceapa caramelizata!

de Alexandra Burz in Mancaruri cu carne, 27 Ian 2014 | 2152 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru mix grill:

  • 3 felii pulpa de proc
  • 3 felii piept de pui la cuptor
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • ulei

Pentru cartofii cu rozmarin:

  • 8-9 cartofi potriviti
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 2-3 crengute rozmarin proaspat

Pentru ceapa caramelizata:

  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri de zahar
  • 100 ml otet balsamic
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mix grill cu cartofi cu rozmarin si sos de ceapa caramelizata!:

Spalam bine carnea, o uscam cu ajutorul unui servet de bucatarie, o condimentam cu sare, piper si nucsoara, dupa care cu ajutorul unei pensule o ungem cu putin ulei.


O punem intr-o caserola cu capac si o dam la frigider pentru doua ore.


Cartofii ii curatam, ii spalam bine, ii taiem pe lung in patru si ii uscam cu ajutorul unui servet de bucatarie, de preferat din panza pentru a nu ramane ramasite din hartie pe ei.


Condimentam cu sare, piper si boia de ardei.


Adaugam uleiul si rozmarinul.


Ii punem intr-o tava de yena si dam la cuptor pentru 60 minute.


Dupa aproximativ 30 minute se amesteca usor cu o paleta in ei pentru a se uniformiza rumeneala.


Intre timp pregatim carnea la grill si sosul de ceapa caramelizata.


Intr-o cratita ardem zaharul, adaugam ceapa taiata solzisori, amestecam pana la uniformizare, dupa care stingem cu otet balsamic.


Lasam la fiert pentru 15 minute, pentru a se evapora acidul si sa ramana doar aroma.


Incingem o tigaie grill.


Punem feliile de carne macerate ulterior si le prajim aproximativ 10 respectiv 15 minute la foc moderat pe ambele barti.


Se servesc impreuna cu muraturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mix grill cu cartofi cu rozmarin si sos de ceapa caramelizata!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Alexandra Burz 1

28.01.2014, 15:33

Rocsi 1

28.01.2014, 19:30

Iau putin pui, cativa cartofi si pap si eu

Alexandra Burz 1

28.01.2014, 22:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu ardei copti si carne de porc