Tocăniţă de ceapă cu carne de pui şi sos de roşii

de miki_a in Pui, 27 Oct 2015 | 1755 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun într-o zi rece de toamnă decât o tocăniţă aburindă, servită acasă, alături cei dragi!?! Este delicioasă, nutrientă şi se face foarte repede!

 

INGREDIENTE

  • 6 copănele de pui (850 gr.);
  • 4 cepe galbene mari tocate mărunt;
  • 2 morcovi potriviţi raşi fin;
  • 250 ml. supă de pui, caldă (dacă nu aveţi folosiţi apă fiartă, caldă);
  • 200 ml. suc de roşii concentrat (făcut în casă);
  • 1/4 lingură cu boia (afumată);
  • 10 boabe de piper;
  • 4 foi de dafin;
  • 1/2 legătură pătrunjel tocat fin;
  • sare;
  • 4 linguri cu ulei de floarea-soarelui.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă de ceapă cu carne de pui şi sos de roşii:

Într-o tigaie adâncă încălzim uleiul. Punem copănelele şi le rumenim uşor, pe toate părţile.


După ce au căpătat culoare aurie, adăugăm în tigaie ceapa tocată mărunt. Călim aproximativ 10 minute. Dacă este nevoie, se adaugă câteva linguri de supă caldă pentru a preveni arderea.


Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă morcovul ras fin. Se călesc împreună uşor, cât să se pătrundă.


Se adaugă supa caldă şi se lasă la fiert, acoperit, aproximativ 15 minute. În acest timp, carnea va deveni fragedă şi va căpăta gust şi aromă de legume.


Când lichidul din tigaie a mai scăzut, se adaugă condimentele (boiaua, piperul şi foile de dafin) şi sucul de roşii. Continuăm fierberea 5-7 minute, după care adăugăm sare după gust.


La final adăugăm pătrunjelul tocat fin şi oprim flacăra.


Servim tocăniţa caldă, cu mămăliguţă, mujdei, ardei iuţi, alături de brânză de burduf, smântână şi ce vă mai dă gustul!


Vă doresc poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Dacă sosul vi se pare prea subţire, se poate îngroşa adăugând un rântaş făcut dintr-o lingură de făină albă dizolvată în 2 linguri de apă rece. Se adaugă aproape de final, după punerea condimentelor şi sucului de roşii.

2

Supa poate fi ţnlocuită cu apă caldă, fiartă.

3

Dacă carnea are tendinţa de a se destrăma în tigaie, o scoateţi pe o farfurie şi o ţineţi la cald. Continuaţi fierberea sosului, după reţetă, iar carnea o puneţi la final, în tigaie, peste sos. Acoperiţi tigaia şi serviţi tocăniţa după 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de ceapă cu carne de pui şi sos de roşii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

miki_a 1

27.10.2015, 11:12

Multumesc mult!

Rocsi 1

27.10.2015, 20:35

Pe gustul meu. Vin la masa!

miki_a 1

28.10.2015, 12:47

Multumesc Rocsi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08