Tocanita de cerb cu sos de vin, ciocolata si merisoare.

de danakarin in Mancaruri cu carne, 22 Ian 2012 | 4973 vizualizari

 

Bunatate, bunatate, nu pot spune altceva. Felul asta de mancare, nu neaparat lesne, apare la noi in familie pe masa in prima zi de Craciun, sau la ocazii festive, nu mai mult de 1-2 ori pe an. Pregatit astfel, este o adevarata simfonie de mirosuri si gusturi ce armonizeaza perfect. Pentru varinata pe care v-o propun azi am folosit o reteta a lui Alfons Schubeck, un renumit bucatar bavarez, mi-a iesit foarte bine, de aceea v-o impartasesc si voua.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne din pulpa sau spata de vanat ( cerb sau caprioara )
  • un morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • o ceapa
  • 200 g de telina
  • 2 linguri de ulei
  • 2-3 linguri de pasta de rosii
  • 300 ml de vin rosu
  • o lingurita de zahar praf
  • 200 ml de zeama de legume sau apa
  • 50 g de ciocolata amaruie
  • o lingura de merisoare ( sau afine) din compot
  • sare, piper
  • o foaie de dafin
  • 2-3 fructe de enibahar
  • un varf de cutit de coriandru
  • un varf de cutit de scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cerb cu sos de vin, ciocolata si merisoare.:

Carnea se spala, se zvanta, se curata de pielite si se taia cubulete.
Incalzim intr-o tigaie o lingura de ulei, adaugam carnea, o prajim pe toate partile, o scoatem si in zeama lasata, adaugam un pic de vin, dam 2 clocote si punem deoparte lichidul acesta pentru sos.
Separat, calim in cea de a doua lingura de ulei, intr-o cratita mai maricica, zarzavaturile curatate si taiate marunt, adaugam zeama de legume sau un pahar de apa, fierbem pana se inmoaie zarzavaturile si apoi pasiram totul cu un blender vertial.
Intr-o tigaita topim zaharul praf, adaugam pasta de rosii, amestecam si turnam peste legume, punem si carnea, restul de vin, mirodeniile, si fierbem totul la foc mic, cam 1 ora jumatate, doua, avand grija sa nu se prinda, si a ramana destul lichid. La nevoie mai adaugam apa. Cand carnea este moale, scoatem frunza de dafin, fructele de enibahar-(daca nu avem, nu-i nimic, dar ca niste mancaciosi adevarati, sigur aveti o colectie bine garnisita de mirodenii) adaugam ciocolata, merisoarele sau afine si mai fierem un pic.


Servim cu galuste de paine-vezi reteta de Serviettenknödel aici :


http://www.bucataras.ro/retete/serviettenkndel-galuste-de-paine-in-servet28123.html si o lingura de gem de merisoare sau afine.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cerb cu sos de vin, ciocolata si merisoare." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

22.01.2012, 18:48

Wow!!!! O reteta rafinata foarte...felicitari!

danakarin 1

22.01.2012, 19:07

Multzumesc Ruxy draga !!

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 21:31

wow super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute mixte