Fazan cu sos de vin si tagliatelle

de katty in Mancaruri cu carne, 30 Ian 2017 | 804 vizualizari

 

Si pentru ca am fiert fazanul sa fac supa (sau invers?), trebuia sa gatesc si carnea.

 

INGREDIENTE

  • 1 fazan
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 tije telina Apio
  • sare
  • piper negru boabe
  • 2 foi de dafin
  • tagliatelle de casa( reteta aici https://www.bucataras.ro/retete/paste-de-casa-81072.html
  • sos de vin:
  • 100 ml vin alb sec
  • zeama de o portocala
  • 150 ml zeama de la fazan
  • busuioc
  • oregano uscat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fazan cu sos de vin si tagliatelle:

Fierbem fazanul taiat in patru, impreuna cu legumele, boabe de piper si foi de dafin pana se inmoaie carnea. Scurgem carnea.

Amestecam uleiul de masline cu oregano, busuioc, sare si piper macinat si frecam bine carnea. O punem intr-o tigaie impreuna cu untul  topit si o rumenim usor pe toate partile. O scoatem si o pastram la cald. In tigaia in care am rumenit fazanul, punem vinul, zeama de portocala si fierbem pana scade la jumatate. Adaugam amidonul dizolvat in supa de fazan, zaharul, sare, piper si mai dam cateva clocote. Intre timp, fierbem tagliatellele al dente. Servim fazanul cu tagliatelle si sos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fazan cu sos de vin si tagliatelle" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

kytz 1

31.01.2017, 15:56

Buuuun!

MotanLaOale 1

01.02.2017, 09:05

Panacris 1

05.02.2017, 17:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Prepelite umplute