Tocanita de fasole verde cu dovlecel si kaizer

de Merisor in Porc, 13 Iul 2014 | 5093 vizualizari

 

Cum zilele trecute am fost plecati la tara, nu ne-am intors cu mana goala ci cu legume de sezon, adica dovlecei si fasole verde.
O parte din ele le-am pregatit pentru iarna sub forma de zacusca sau pur si simplu la congelator.
Iar aici va prezint o tocanita tare gustoasa, care a iesit pe placul intregii familii, ca de regula nu au aceleasi gusturi mofturosii mei.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole verde
  • 650 gr dovlecel dat pe razatoare
  • 450 gr kaizer afumat
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 1 capatana usturoi
  • 200 gr pasta de rosii cu ardei
  • 120 ml ulei
  • 500 ml apa
  • cimbru
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de fasole verde cu dovlecel si kaizer:

Punem uleiul in vasul multicookerului si setam programul FRY pentru 25 de minute.

Cand se incinde uleiul adaugam kaizerul taiat felii subtiri si il rumenim timp de 10 minute intorcandu-l pe toate partile.

Apoi cu ajutorul paletei, scoatem kaizerul in alt vas, iar peste ulei adaugam ceapa si morcovul tocate marunt. Le calim timp de 15 minute amestecandu-le continuu si mai picuram apa calda din cand in cand.

La finalizarea programului FRY, adaugam kaizerul inapoi in vas, dovlecelul taiat cubulete si fasolea verde rupta in doua.

Punem apa fiarta cat sa fie ingredientele acoperite, adaugam putina sare si inchidem capacul multicookerului.

Setam programul STEW pentru 1 ora si apasam butonul START.

Cu 15 minute inainte de finalizarea timpului, deschidem capacul si incercam fasolea daca se patrunde, dovlecelul preparandu-se in timp mai scurt.

Daca fasolea este aproape preparata, adaugam pasta de rosii si condimentele si inchidem capacul.

Dupa inca 10 minute de fierbere, gustam mancarea si potrivim de sare si condimente daca mai este cazul, adaugam si usturoiul presat si inchidem capacul asteptand finalizarea timpului.

Dupa deconectarea aparatului de la sursa de curent, scoatem vasul din aparat si adaugam patrunjelul tocat marunt.

A iesit o mancare usor dulceaga de pa pasta de rosii cu ardei si usor picanta.

Dovlecelul s-a pasat in timpul prepararii si astfel mancarea a devenit mai grosuta.

TIPS-URI

1

Este recomandata sa condimentam mancarea spre finalul timpului prepararii, pentru a se pastra aroma de condimente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de fasole verde cu dovlecel si kaizer" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gulaş de porc – Multicooker