Tocanita de fasole verde cu dovlecel si kaizer

de merisor in Porc, 13 Iul 2014 | 2477 vizualizari

 

Cum zilele trecute am fost plecati la tara, nu ne-am intors cu mana goala ci cu legume de sezon, adica dovlecei si fasole verde.
O parte din ele le-am pregatit pentru iarna sub forma de zacusca sau pur si simplu la congelator.
Iar aici va prezint o tocanita tare gustoasa, care a iesit pe placul intregii familii, ca de regula nu au aceleasi gusturi mofturosii mei.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole verde
  • 650 gr dovlecel dat pe razatoare
  • 450 gr kaizer afumat
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 1 capatana usturoi
  • 200 gr pasta de rosii cu ardei
  • 120 ml ulei
  • 500 ml apa
  • cimbru
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de fasole verde cu dovlecel si kaizer:

Punem uleiul in vasul multicookerului si setam programul FRY pentru 25 de minute.


Cand se incinde uleiul adaugam kaizerul taiat felii subtiri si il rumenim timp de 10 minute intorcandu-l pe toate partile.


Apoi cu ajutorul paletei, scoatem kaizerul in alt vas, iar peste ulei adaugam ceapa si morcovul tocate marunt. Le calim timp de 15 minute amestecandu-le continuu si mai picuram apa calda din cand in cand.


La finalizarea programului FRY, adaugam kaizerul inapoi in vas, dovlecelul taiat cubulete si fasolea verde rupta in doua.


Punem apa fiarta cat sa fie ingredientele acoperite, adaugam putina sare si inchidem capacul multicookerului.


Setam programul STEW pentru 1 ora si apasam butonul START.


Cu 15 minute inainte de finalizarea timpului, deschidem capacul si incercam fasolea daca se patrunde, dovlecelul preparandu-se in timp mai scurt.


Daca fasolea este aproape preparata, adaugam pasta de rosii si condimentele si inchidem capacul.


Dupa inca 10 minute de fierbere, gustam mancarea si potrivim de sare si condimente daca mai este cazul, adaugam si usturoiul presat si inchidem capacul asteptand finalizarea timpului.


Dupa deconectarea aparatului de la sursa de curent, scoatem vasul din aparat si adaugam patrunjelul tocat marunt.


A iesit o mancare usor dulceaga de pa pasta de rosii cu ardei si usor picanta.


Dovlecelul s-a pasat in timpul prepararii si astfel mancarea a devenit mai grosuta.

 

TIPS-URI

1

Este recomandata sa condimentam mancarea spre finalul timpului prepararii, pentru a se pastra aroma de condimente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de fasole verde cu dovlecel si kaizer" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

merisor 1

15.07.2014, 18:03

Papa, Bya, papa sa te faci mare

AdyNA_RadU 1

27.07.2014, 18:52

Krystyan Trendy 1

04.08.2014, 13:47

ce tocanita grozava

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Varza dulce calita cu costita afumata la Philips Multicooker