Tocanita de nemtisori cu mamaliga

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 26 Aug 2009 | 8992 vizualizari

 

Ei, mi-era dor si de asta! N-am mai mancat nemtisori (urechiuse, galbiori) de peste un an, dar a fost mama cu bunicu' la munte special sa caute :D Si ce bine ca au gasiiit :D

 

INGREDIENTE

  • 500g nemtisori
  • 1 ceapa mare
  • o bucata de slanina taiata feliute/ulei pt cine tine post... sau la silueta :P
  • o legatura de marar
  • sare dupa gust
  • mamaligutzzza
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de nemtisori cu mamaliga:

Ciupercile se curata si se spala bine in 2 ape si eventual se taie putin mai marunt.

Intr-o cratita, se incinge slanina/uleiul si se caleste ceapa taiata solzisori. Cand aceasta s-a muiat si s-a aurit, se adauga ciupercile si se amesteca putin. NU se adauga apa! (pentru ca nemtisorii vor lasa apa lor) Cand incepe sa fiarba, se adauga sarea (ochiometric am facut eu :))

Tocanita se fierbe acoperita pe foc pana cand ciupercile s-au muiat si apa a scazut (trebuie aproape 2 ore).

La sfarsit se adauga mararul tocat marunt si se mai lasa sa fiarba 2-3 minute.

[ar trebui o categorie Mancaruri de legume, ca nu sunt toate de post :P]

TIPS-URI

1

Se serveste cu mamaliguta calda si eventual putina smantana [eu nu am pus in poza]

2

Daca vreti, puteti include smantana in tocanita: cand ciupercile au fiert, dar inainte sa scada toata apa, se adauga un sos facut din 6 linguri de faina amestecata cu 5-6 linguri de smantana (sau lapte), nu foarte gros; se amesteca incontinuu sa nu se formeze cocoloase si se mai lasa sa dea un clocot sa se ingroasa putin

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de nemtisori cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti si ciuperci umplute