Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Ei, mi-era dor si de asta! N-am mai mancat nemtisori (urechiuse, galbiori) de peste un an, dar a fost mama cu bunicu' la munte special sa caute :D Si ce bine ca au gasiiit :D
Ciupercile se curata si se spala bine in 2 ape si eventual se taie putin mai marunt.
Intr-o cratita, se incinge slanina/uleiul si se caleste ceapa taiata solzisori. Cand aceasta s-a muiat si s-a aurit, se adauga ciupercile si se amesteca putin. NU se adauga apa! (pentru ca nemtisorii vor lasa apa lor) Cand incepe sa fiarba, se adauga sarea (ochiometric am facut eu :))
Tocanita se fierbe acoperita pe foc pana cand ciupercile s-au muiat si apa a scazut (trebuie aproape 2 ore).
La sfarsit se adauga mararul tocat marunt si se mai lasa sa fiarba 2-3 minute.
[ar trebui o categorie Mancaruri de legume, ca nu sunt toate de post :P]
1
Se serveste cu mamaliguta calda si eventual putina smantana [eu nu am pus in poza]
2
Daca vreti, puteti include smantana in tocanita: cand ciupercile au fiert, dar inainte sa scada toata apa, se adauga un sos facut din 6 linguri de faina amestecata cu 5-6 linguri de smantana (sau lapte), nu foarte gros; se amesteca incontinuu sa nu se formeze cocoloase si se mai lasa sa dea un clocot sa se ingroasa putin
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult