Tocanita de nemtisori cu mamaliga

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 26 Aug 2009 | 6645 vizualizari

 

Ei, mi-era dor si de asta! N-am mai mancat nemtisori (urechiuse, galbiori) de peste un an, dar a fost mama cu bunicu' la munte special sa caute :D Si ce bine ca au gasiiit :D

 

INGREDIENTE

  • 500g nemtisori
  • 1 ceapa mare
  • o bucata de slanina taiata feliute/ulei pt cine tine post... sau la silueta :P
  • o legatura de marar
  • sare dupa gust
  • mamaligutzzza
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de nemtisori cu mamaliga:

Ciupercile se curata si se spala bine in 2 ape si eventual se taie putin mai marunt.


Intr-o cratita, se incinge slanina/uleiul si se caleste ceapa taiata solzisori. Cand aceasta s-a muiat si s-a aurit, se adauga ciupercile si se amesteca putin. NU se adauga apa! (pentru ca nemtisorii vor lasa apa lor) Cand incepe sa fiarba, se adauga sarea (ochiometric am facut eu :))


Tocanita se fierbe acoperita pe foc pana cand ciupercile s-au muiat si apa a scazut (trebuie aproape 2 ore).


La sfarsit se adauga mararul tocat marunt si se mai lasa sa fiarba 2-3 minute.


[ar trebui o categorie Mancaruri de legume, ca nu sunt toate de post :P]

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu mamaliguta calda si eventual putina smantana [eu nu am pus in poza]

2

Daca vreti, puteti include smantana in tocanita: cand ciupercile au fiert, dar inainte sa scada toata apa, se adauga un sos facut din 6 linguri de faina amestecata cu 5-6 linguri de smantana (sau lapte), nu foarte gros; se amesteca incontinuu sa nu se formeze cocoloase si se mai lasa sa dea un clocot sa se ingroasa putin

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de nemtisori cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Oana 1

26.08.2009, 22:09

Iamiiiii!

ANCA 1

26.08.2009, 22:19

Miha 1

26.08.2009, 23:43

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv placinta cu branza de vaci
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga ca la tara