Tocanita de oaie

de delia64 in Oaie, 16 Iun 2013 | 13695 vizualizari

 

Este o tocanita gustoasa si foarte apreciata de familia mea, o fac destul de des .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de oaie
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg cartofi
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de oaie:

Se spala carnea  si se pune la fiert  timp de 1 ora sau mai mult daca oita este mai batrana , se completeaza cu apa calda in vasul in care fierbe pana cand intra usor furculita in carne.

Cand apa a scazut se prajeste in untura lasata de carne pana devine rumena pe toate partile .

Se adaoga ceapa taiata solzisori si se caleste pana cand devine sticloasa , se adaoga boia de ardei dulce si apa calda cat sa acopere carnea  se mai lasa 15 minute la fiert si se pun cartofii curatati si crapati in patru .Se lasa sa fiarba incet , cand cartofii incep sa se sfarme se pune si patrunjelul taiat marunt si tocanita este gata .Se adaoga sare si piper dupa gust .

Se serveste cu muratura , salata de ardei copti ,varza murata de la butoi. 

Este foarte gustoasa si datorita cepei in cantitate mare nu se simte gustul de oaie al carnii.

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

se mai pot pune si ardei gras si usturoi in tocanita .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de oaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

delia64 1

17.06.2013, 21:58

SIMONA

botcrina 1

18.06.2013, 18:16

mmmmmmmmm ce bunatate!

delia64 1

19.06.2013, 00:48

Buna tocanita Crinuta , te invit la o portie !

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Iahnie de fasole la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 20:22

Desert banana coffee brownie

pe 26.10 la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

pe 26.10 la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Drob de miel