Tocanita de oaie

de delia64 in Oaie, 16 Iun 2013 | 8285 vizualizari

 

Este o tocanita gustoasa si foarte apreciata de familia mea, o fac destul de des .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de oaie
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg cartofi
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de oaie:

Se spala carnea si se pune la fiert timp de 1 ora sau mai mult daca oita este mai batrana , se completeaza cu apa calda in vasul in care fierbe pana cand intra usor furculita in carne.


Cand apa a scazut se prajeste in untura lasata de carne pana devine rumena pe toate partile .


Se adaoga ceapa taiata solzisori si se caleste pana cand devine sticloasa , se adaoga boia de ardei dulce si apa calda cat sa acopere carnea se mai lasa 15 minute la fiert si se pun cartofii curatati si crapati in patru .Se lasa sa fiarba incet , cand cartofii incep sa se sfarme se pune si patrunjelul taiat marunt si tocanita este gata .Se adaoga sare si piper dupa gust .


Se serveste cu muratura , salata de ardei copti ,varza murata de la butoi.


Este foarte gustoasa si datorita cepei in cantitate mare nu se simte gustul de oaie al carnii.


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

se mai pot pune si ardei gras si usturoi in tocanita .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de oaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

delia64 1

17.06.2013, 21:58

SIMONA

botcrina 1

18.06.2013, 18:16

mmmmmmmmm ce bunatate!

delia64 1

19.06.2013, 00:48

Buna tocanita Crinuta , te invit la o portie !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

ieri la 23:04

Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

de RODIMUR 5

ieri la 19:48

Carnati de casa

ieri la 17:27

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel cu verdeturi