Tocanita de pipote

de iulianatanase in Pui, 26 Oct 2010 | 3137 vizualizari

 

Tocmai ma uitasem la o reteta de gulas unguresc facut cu carne de vita,parea bun de tot... dar cum eu aveam planificat sa gatesc pipote le-am combinat ,cu mici modificari pe ici pe colo ,si a iesit o reteta minunata.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. de pipote
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 de ardei iute(dar iute sa fie,daca nu il puneti tot)
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1/2 ardei gras(vezi vedea ca in toate retele folosesc 1/2 de ardei pt. ca aici sunt enormi)
  • 1morcov maricel
  • 1 cartof mare
  • 100 ml.ulei
  • 1 lingura plina concentrat de tomate
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • sos worcester
  • sos de soia
  • piper,sare
  • 1 foaie de dafin
  • putin cimbru
  • 2-3 catei de usturoi
  • patrunjel tocat la sfarsit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pipote:

Eu aveam pipotele inghetate si asa ca le-am pus cu putin delicat in oala cu presiune,cu apa numai cat sa le acopere.Le-am fiert cca.20 min.In timp ce fierbeau ,am curatat ceapa si morcovul,le-am taiat ,ceapa solzisori,iar morcovul l-am dat pe razatoare si le-am pus la calit impreuna cu uleiul,foaia de dafin,boiaua de ardei dulce,ardeiul  iute taiat fin, cimbru,putina sare si sosul de soiasi worcester.Cand s-au inmuiat bine am adaugat si ardeiul taiat feliute subtiri si le-am lasat impreuna la calit.

Intre timp ,scoatem din oala cu presiune pipotele,le punem in cratita cu legumele,adaugam cartoful taiat cubulete si turnam apa calda in care le-am fiert pana la nivelul cartofilor.Lasam sa fiarba la foc mic,acoperit cu capac pana cand mai scade sosul si sunt toate legumele bine fierte.Gustam de sare si piper,adaugam usturoiul tocat sau taiat ,lingura de sos tomat si amestecam ca sa se dizolve bine sosul de rosii.lasam sa dea 2-3 clocote.

Daca sosul vi se pare cam lichid, intr-o cescuta amestecati putin amidon de porumb (maizena)cu 2 linguri de apa rece si turnati in sos.Maizena va lega sosul si nu are nevoie de timp indelungat pentru coacere ca si faina .Cand sosul s-a ingrosat e gata.Adaugati patrunjel tocat si serviti cu mamaliguta calda.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pipote" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de pipote-0
Tocanita de pipote-1

COMENTARII (20)

Rocsi

Rocsi 1

04.07.2013, 13:57

La multi ani!

Bunica

Bunica 1

04.07.2013, 17:07

La multi ani!

lilik

lilik 1

04.07.2013, 17:10

lA MULTI ANI!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!