Tocanita de pipote

de iulianatanase in Pui, 26 Oct 2010 | 4830 vizualizari

 

Tocmai ma uitasem la o reteta de gulas unguresc facut cu carne de vita,parea bun de tot... dar cum eu aveam planificat sa gatesc pipote le-am combinat ,cu mici modificari pe ici pe colo ,si a iesit o reteta minunata.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. de pipote
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 de ardei iute(dar iute sa fie,daca nu il puneti tot)
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1/2 ardei gras(vezi vedea ca in toate retele folosesc 1/2 de ardei pt. ca aici sunt enormi)
  • 1morcov maricel
  • 1 cartof mare
  • 100 ml.ulei
  • 1 lingura plina concentrat de tomate
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • sos worcester
  • sos de soia
  • piper,sare
  • 1 foaie de dafin
  • putin cimbru
  • 2-3 catei de usturoi
  • patrunjel tocat la sfarsit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pipote:

Eu aveam pipotele inghetate si asa ca le-am pus cu putin delicat in oala cu presiune,cu apa numai cat sa le acopere.Le-am fiert cca.20 min.In timp ce fierbeau ,am curatat ceapa si morcovul,le-am taiat ,ceapa solzisori,iar morcovul l-am dat pe razatoare si le-am pus la calit impreuna cu uleiul,foaia de dafin,boiaua de ardei dulce,ardeiul iute taiat fin, cimbru,putina sare si sosul de soiasi worcester.Cand s-au inmuiat bine am adaugat si ardeiul taiat feliute subtiri si le-am lasat impreuna la calit.


Intre timp ,scoatem din oala cu presiune pipotele,le punem in cratita cu legumele,adaugam cartoful taiat cubulete si turnam apa calda in care le-am fiert pana la nivelul cartofilor.Lasam sa fiarba la foc mic,acoperit cu capac pana cand mai scade sosul si sunt toate legumele bine fierte.Gustam de sare si piper,adaugam usturoiul tocat sau taiat ,lingura de sos tomat si amestecam ca sa se dizolve bine sosul de rosii.lasam sa dea 2-3 clocote.


Daca sosul vi se pare cam lichid, intr-o cescuta amestecati putin amidon de porumb (maizena)cu 2 linguri de apa rece si turnati in sos.Maizena va lega sosul si nu are nevoie de timp indelungat pentru coacere ca si faina .Cand sosul s-a ingrosat e gata.Adaugati patrunjel tocat si serviti cu mamaliguta calda.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pipote" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

04.07.2013, 13:57

La multi ani!

Bunica 1

04.07.2013, 17:07

La multi ani!

lilik 1

04.07.2013, 17:10

lA MULTI ANI!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4287 puncte

RODIMUR

3855 puncte

Rahela Velicu

3290 puncte

mirela0911

3167 puncte

 Adi

3093 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

de Rocsi 9

ieri la 18:20

Prajitura belea....de buna

pe 14.06 la 17:32

Mozzarela sticks

pe 14.06 la 15:29

Rosii si dovlecei umpluti - Gemista

pe 14.06 la 13:00

Ciuperci umplute cu bulgur

de Rocsi 9

pe 13.06 la 20:38

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu legume si pui la cuptor