Tocanita de porc cu ceapa

de Rocsi in Porc, 11 Iul 2013 | 4293 vizualizari

 

Este o mancare ce ne place foarte mult desi o pregatim rar acum fata de atunci cand eram copii si ii ceream mamei cam des sa ne-o prepare. Merge bine cu o mamaliguta, dar eu cum nu sunt adepta ei va las doar tocanita si puneti voi de o mamaliga bine?

 

INGREDIENTE

  • 1.2 kg pulpa de porc degresata
  • 8-10 cepe
  • 250 gr rosii in suc propriu
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 3 linguri ulei
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
  • 2 catei de usturoi optional
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc cu ceapa:

Pulpa de porc o spalam, o tamponam cu un servet si o taiem bucatele potrivite. Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt.

Intr-o cratita incingem uleiul si dam drumul bucatilor de carne. Le rumenim pe ambele parti apoi acoperim bine cu apa. Cu paleta strangem spuma formata, punem un capac si lasam sa fiarba cam pe jumatate carnea. Adaugam ceapa, condimentam cu sare si piper dupa gust (daca este nevoie mai adaugam apa dar fierbinte). Rosiile le tocam si cand este bine patrunsa si ceapa le incorporam in mancare. Lasam sa mai fiarba putin si o scadem atat cat dorim noi, adaugam pasta de tomate, boiaua de ardei.

Ii mai dam 3-4 clocote si inchidem aragazul. Deasupra tocanitei presaram marar verde tocat marunt si 2 catei de usturoi (asta doar daca va place) taiati marunt. Amestecam usor si lasam 5 minute acoperita oala.

Acum va urez pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Rocsi 1

14.07.2013, 21:20

Multumesc mult Laura

Rocsi 1

14.07.2013, 21:20

E bine asa Caroline

Rocsi 1

14.07.2013, 21:21

Multumesc Daria

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocana de ceapa cu carne de porc