Tocanita de porc cu ceapa

de Rocsi in Porc, 11 Iul 2013 | 2104 vizualizari

 

Este o mancare ce ne place foarte mult desi o pregatim rar acum fata de atunci cand eram copii si ii ceream mamei cam des sa ne-o prepare. Merge bine cu o mamaliguta, dar eu cum nu sunt adepta ei va las doar tocanita si puneti voi de o mamaliga bine?

 

INGREDIENTE

  • 1.2 kg pulpa de porc degresata
  • 8-10 cepe
  • 250 gr rosii in suc propriu
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 3 linguri ulei
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
  • 2 catei de usturoi optional
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc cu ceapa:

Pulpa de porc o spalam, o tamponam cu un servet si o taiem bucatele potrivite. Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt.


Intr-o cratita incingem uleiul si dam drumul bucatilor de carne. Le rumenim pe ambele parti apoi acoperim bine cu apa. Cu paleta strangem spuma formata, punem un capac si lasam sa fiarba cam pe jumatate carnea. Adaugam ceapa, condimentam cu sare si piper dupa gust (daca este nevoie mai adaugam apa dar fierbinte). Rosiile le tocam si cand este bine patrunsa si ceapa le incorporam in mancare. Lasam sa mai fiarba putin si o scadem atat cat dorim noi, adaugam pasta de tomate, boiaua de ardei.


Ii mai dam 3-4 clocote si inchidem aragazul. Deasupra tocanitei presaram marar verde tocat marunt si 2 catei de usturoi (asta doar daca va place) taiati marunt. Amestecam usor si lasam 5 minute acoperita oala.


Acum va urez pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Rocsi 1

14.07.2013, 21:20

Multumesc mult Laura

Rocsi 1

14.07.2013, 21:20

E bine asa Caroline

Rocsi 1

14.07.2013, 21:21

Multumesc Daria

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Furnicuta
  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocana de ceapa cu carne de porc