Tocanita de porc cu galuste din porumb

de katty in Retete Delikat, 5 Iul 2018 | 2602 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr spata de porc
  • 3 cepe mari
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 cartofi
  • 700 gr rosii proaspete
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 linguri ulei
  • 3 cartofi
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper negru proasptat macinat
  • cimbrisor
  • ierburi si boia Delikat
  • oregano
  • patrunjel verde pentru decor

galuste:

  • 100 gr unt rece,
  • 180 gr faina alba,
  • 140 gr malai fin+ptr tavalit,
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  • 1/2 lingurita bicarbonat,
  • sare,
  • 140 gr porumb din conserva,
  • 1 ou,
  • 80 gr iaurt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc cu galuste din porumb:

Spalam carnea si o taiem cubulete. Curatam ceapa si o tocam fin. Taiem ardeiul gras cubulete.

In uleiul incins punem carnea si o acoperim cu un capac. Amestecam ocazional pana isi schimba culoarea, apoi punem ceapa. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam ardeiul gras. Acoperim cu apa calduta si fierbem 15 minute. Curatam cartofii si ii taiem cuburi. Adaugam cartofii si mai fierbem 10 minute. Punem rosiile mixate, foile de dafin, sare, piper negru macinat, cimbrisorul. Fierbem pana  carnea si legumele sunt moi. Adaugam pasta de tomate, ierburile  si boia Delikat, oregano, potrivim gustul de sare si piper si mai fierbem 5 minute.

Cu 1/2 de ora inainte de a fi gata tocanita, facem galustele. Framantam untul taiat cubulete cu faina alba pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam malaiul, sare, praf de copt, bicarbonat, porumbul din conserva, iaurtul si oul batut bine cu o furculita, din care pastram putin pentru uns. Amestecam bine, formam bile pe care le tavalim prin malai, le aplatizam usor si le punem  intr-o tava pe hartie de copt. Le ungem deasupra cu oul pastrat si le dam la cuptor pentru 25 de minute, pana se rumenesc usor.

Servim tocanita cu patrunjel verde tocat fin si galuste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu galuste din porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pastrama de porc la cuptor