Tocanita de pui cu cartofi si capere

de MVMih in Pui, 7 Apr 2011 | 6159 vizualizari

 

O mancarica bunicica care nu arata cine stie ce ca prezentare finala, dar va asigur ca este destul de gustoasa, mai ales ca este primavara si se gasesc la piata tot felul de legume si verdeturi proaspete.

 

INGREDIENTE

  • 6-7 bucati de pulpite superioare pui
  • 1 morcov
  • 2-3 rosii sau pasta de tomate
  • 1 ardei capia rosu
  • jumatete de ardei galben gras
  • jumatate de dovlecel
  • 2 cepe rosii sau ceapa verde
  • 6-7 cartofi medii
  • 2 legaturi de marar 
  • hrean
  • piper macinat
  • sare
  • 2 frunze de dafin
  • putin rozamarin
  • putin busuioc
  • putin cimbru
  • usturoi verde
  • o lingura de capere din borcan
  • o lingurita boabe de mustar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu cartofi si capere:

Pulpitele de pui le-am luat pielitele, le-am spalat si le-am taiat in 3 astfel sa ramana si ceva cu oscior de ros.

Am tocat legumele si usturoiul verde si le-am pus un pic la calit in 2 linguri de ulei de masline si 2 de apa. Dupa ce s-au inmuiat un pic si a inceput sa miroasa a ardei copt am adaudat pulpiltete pe care le-am lasat cam 15 min cu legumele sa se joace mestecand in ele de vreo 2-3 ori (focul fiind destul de mic).

Am taiat cartofii in cuburi mari cam 1/4 si i-am adaugat peste pui si legume, completand pana aproape de umplere vasul cu apa fiarta.

Apoi am pus cate putin din fiecare condiment impreuna cu hreanul ras si cele 2 frunze de dafin. Am lasat sa fiarba la foc micut pana cand cartofii erau aproape fierti, dupa care a adaugat caperele si sucul de rosii.

Am mai lasat vreo 10-15 min la foc mic, dupa care am tocat marunt cele 2 legaturi de marar, am stins focul si am acoperit cu un capac.

Am lasat sa se odihneasca vreo 15 min dupa care uite ce a iesit, o chestie care nu arata foarte grozav dar este destul de gustoasa. Se poate servi cu o salata de primavara.

Pofta buna...va astept la masa pe cine tenteaza.

O zi buna tuturor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu cartofi si capere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

diaconta 1

27.04.2011, 22:44

uite aici e papa bun

MVMih 1

27.04.2011, 22:54

multumesc. Am avut grija sa fie cat de cat bun desi nu arata asa apetisant....ca si "copanelele de pui cu cartofi si rozmarin"

diaconta 1

27.04.2011, 22:58

probabil copanelele mele arata mai ...apetisant,dar cel mai important este gustul,chiar daca invatam sa ne "prezentam" mancarea,pana la urma gustul este cel pentru care vom primi o nota buna sau nu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ficatei cu cartofi crocanti