Tocăniţă de pui cu găluşte şi mazăre

de botcrina in Pui, 21 Iul 2012 | 1605 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe mari de pui
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras verde
  • 1 jumătate de ardei roşu
  • 1 ceapă medie
  • 1 roşie
  • 4 ouă
  • 300 g făină
  • 100 g griş
  • puţină apă
  • sare, piper după gust
  • tarhon după gust
  • putin ulei
  • 100 ml bulion
  • un pumn de mazăre
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă de pui cu găluşte şi mazăre:

Pentru tocăniţă tăiem toate legumele cubuleţe, după care le sotăm în ulei incins.


Punem carnea tăiată cubuleţe peste legume şi lăsăm să se prăjească puţin, după care stingem cu apă şi lăsăm să fiarbă. Potrivim cu condimente după gust.


Când carnea este aproape fiartă punem bulionul şi mai completăm cu apă dacă este nevoie.


Pregătim găluştele din ouă, puţină apă, făină şi griş. Când sunt gata adăugăm puţin ulei ca sa nu se lipească şi puţină sare.


Punem apă la fiert, iar când fierbe facem găluştele.


Scoatem găluştele într-o strecurătoare şi le spălăm cu apă rece, după care lăsăm să se scurgă bine.


În apa în care am fiert găluştele, fierbem şi mazărea.


Stoarcem mazărea şi o spălăm cu apă rece, pentru că astfel îşi păstrează culoarea.


La final punem peste sosul cu carne, găluştele şi mazărea, după care amestecăm bine dar cu grijă să nu rupem găluştele.


Poftă bună !!!





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de pui cu găluşte şi mazăre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

21.07.2012, 19:04

Sim0na 1

22.07.2012, 13:53

Ptr mine o portie fara galuste

andreea_angelo 1

26.11.2012, 17:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Pui tiganesc la punga