Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Stiu ca la noi in Ro nu se mananca telina intr-o cantitatea mai mare , si de aceea , special, mi-am facut cont , mi-am instalat progam de redimensionare a pozei ... ca sa va conving ca merita sa incercati :)))
intai fierb cubuletele de vitel separat (merge si alta carne ,eventual impanata cu ceva grasime )
curat telina si o pun intr-un bol de apa rece cu niste picaturi de zeama de lamaie ,iar frunzele ,le aleg pe cele tinere si dupa ce le spal zdravan pe pun in apa calda- clocotita chiar si le las acolo
intr-o cratita . calim ceapa in ulei de masline si cu o lg de zeama de la carne , adaugam morcovul taiat rondele si-l lasam sa devina un pic caramelizat , peste care adaugam in straturi alternativ bucatele de carne fiarta , cubulete de cartof , cubulete de rosii si cubulete de telina si iar de la capat ...
Dupa ce am pus toate ingredientele , potrivesc de sare si amestec cu mare blandete ,deasupra adaug frunzele de telina intregi -doar rupte de pe tija , torn zeama de la carne dar sa fie mai putin cu un deget ca-si lasa apa si telina , adaug zeama de la 1/2 lamaie , las la foc mic 15-20 min si gata.
1
telina tre' sa fie cu tija scurta neaparat
2
nu amestecam mancarea in timp ce fiebe
3
daca puneti rosii de conserva ,gustati sa nu fie acre
4
lamaia se adauga pentru ca telina sa ramana galbena
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult