Tocanita de vitel

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 26 Ian 2010 | 20794 vizualizari

 

Este o mancare clasica, romaneasca, delicioasa…..care imi aminteste mereu de copilarie. O sa va dau reteta mamei mele, iese o minunatie, eu am schimbat doar faptul ca pun in ea cartofii fierti separat .

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie de  600-700 grame de carne de vitel taiata cubulete mari,
  • o ceapa mare taiata cubulete,
  • 2 linguri de ulei,
  • un morcov taiat la fel,
  • o jumatate de ardei taiat cubulete,
  • o tija de telina taiata cubulete ( optional, daca nu aveti la indemana putei incerca si fara) ,
  • sare,
  • piper,
  • o lingurita delikat de  legume,
  • o lingurita de boia,
  • o lingurita faina,
  • 50 ml lapte,
  • o lingura de verdeata taiata marunt ( telina, patrujel, ce preferati fiecare) .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vitel:

   Preparare: spalam carnea si o stergem bine apoi cu un servet de hartie absorbant.

   Intr-un vas punem la incins cele 2 linguri de ulei si apoi adaugam ceapa, morcovii, ardeiul si telina si lasam la foc mic pret de cateva minute. Adaugam apoi bucatile de carne si lingurita de boia , sarea, piperul si delikatul si lasam cateva minute la foc mic pana se caleste putin si carnea.

   Adaugam apoi 500 ml de apa clocotita si lasam sa fiarba incet. Eu am pus in oala sub presiune si am lasat 20 de minute dupa ce am inchis supapa, in vas normal trebuie sa fiarba 30-40 de minute depinde de carne. Dupa ce este fiarta carnea mai adaugam apa clocotita daca trebuie, sa fie cat sa treaca peste carne si turnam peste laptele amestecat cu lingurita de faina. Lasam sa mai clocoteasca putin, mai dregem dupa gust cu condimente daca trebuie si oprim focul. Adaugam apoi verdeata taiata marunt si mai lasam acoperit vasul timp de 2-3 minute. Se  serveste fierbinte, adaugand in fiecare farfurie, 3-4 bucati de cartofi fierti separat, insotita de mamaliguta calda sau cu paine, in functie de preferinte . Cartofii se pot pune si cu 10-12 minute inainte sa se termine tocanita taiati cubulete marunte dar eu prefer sa ii pun separat ca parca isi pastreaza mai bine gustul.

  Eu am servit-o de aceasta data insotita de conopida murata , a fost excelenta. Iarna parca e mai gustoasa aceasta tocanita atuci cand este servita acompaniata de muraturi. Va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

Brindusa 1

29.01.2010, 16:22

Ma bucur mult, fetelor ca nu mai folositi toate chimicalele alea! Incercati, iar daca vi se pare ca ii lipseste ceva mancarii, puneti niste foi de dafin, 2-3 cuisoare, putin oregano (mai ales daca e mancare cu rosii). O sa vedeti cum i se schimba gustul si fara toate prafurile de la cutie. Stiu ca este greu la inceput, mai ales ca toate chimicalele dau dependenta (fara gluma). Eu am reusit, chiar si mama mea a reusit, asa ca sunt sigura ca o sa reusiti si voi

Brindusa 1

29.01.2010, 16:23

@Sylvia: abia astept reteta de vegeta naturala!

Sylvia 1

05.02.2010, 13:59

Brandusa o postez deindata ce imi iese asa cum vreau eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca