Sarmalute in foi de vita

de Hutzanca in Mancaruri cu carne, 13 Oct 2009 | 2375 vizualizari

 

Mi-e si rusine sa spun,ca am mancat 14 sarmalute odata cand am avut ocazia sa gust prima data in viata mea.Atat de mult mi-au placut.Langa ele,pe farfurie erau si feliute de la maie,iar cel care le-a facut,pt ca era un barbat,mi-a zis ca sunt foarte bune si asortate cu masline verzi.

 

INGREDIENTE

  • 300 g frunze conservate
  • 1 ceapa mare taiata marunt
  • 50 g orez fiert
  • patrunjel tocat marunt
  • 500 g carne tocata de miel sau vita
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 100 g unt cubulete
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita:

Frunzele de vita se oparesc 5 minute si se aseaza pe o planseta cu partea mata in sus.Ceapa,orezul,patrunjelul si carnea tocata se amesteca intr-un castron si se condimenteaza cu sare si piper.Se formeaza sarmalute,se pun intr-un vas mai mare.Peste ele se aseaza cubuletele de unt si se acopera cu apa.Se fierb apoi la foc mic 35-40 minute,cu un capac deasupra indicat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Dana Cristea - pusikmea 1

19.11.2010, 09:14

mihaelar63 1

19.11.2010, 09:17

si eu doresc , dar 5 din prima te rog

Bya Ralu 1

21.08.2012, 10:56

ce bine arata!si eu vreau 4

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cotlete de porc cu cartofi glazurati in sos de mustar