Tocăniţă din carne de porc cu mămăliguţă şi ciulama de ciuperci

de botcrina in Mancaruri cu carne, 1 Mai 2014 | 1827 vizualizari

 

Gustos, rapid şi saţios...

 

INGREDIENTE

Tocăniţa din carne de porc

  • 200 g carne de porc
  • 50 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • jumătate dintr-un ardei gras roşu
  • 1 lingură boia
  • sare, piper după gust
  • 1 linguriţă delikat cu gust de legume

Mămăliguţa

  • 500 g făină mălai
  • 1,5 l apă
  • 1 praf de sare

Ciulamaua de ciuperci

  • 200 ciuperci
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri făină
  • 100 ml smântână
  • 100 ml lapte
  • 1 cubuleţ de unt
  • sare,piper după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă din carne de porc cu mămăliguţă şi ciulama de ciuperci:

Pregătim tocăniţa astfel: tăiem legumele cubuleţe, apoi le sotăm puţin în ulei încins.


Tăiem carnea în bucăţi măricele (ca sa nu se topeasca prea tare), apoi o punem în tigaie alături de legume şi o sotăm puţin, adăugăm boiaua şi stingem totul cu apă, lăsăm la fiert.


Când este aproape gata asezonăm cu sare, piper şi delikat .


Între timp punem apa cu sare pentru mămăligă la fiert.


Pregătim ciulamaua astfel: spălăm ciupercile bine şi le curăţăm, apoi le tăiem felii şi le sotăm puţin în unt.


Într-un bol amestecăm smântâna, laptele, făina şi usturoiul zdrobit, apoi turnăm această compoziţie peste ciuperci şi amestecăm încontinuu pentru ca să nu se lipească. Potrivim de sare şi piper după gust şi lăsam să fiarbă până se îngroaşă bine.


Când apa pentru mămăligă fierbe, încorporăm făina de mălai şi amestecăm până obţinem o mămăligă de consistenţă potrivită.


La final, pe un platou montăm cele trei feluri: mîmîliguţa cu tocăniţa şi cu ciulamaua de ciuperci.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă din carne de porc cu mămăliguţă şi ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

01.05.2014, 21:41

Mmmm prea bun sa nu vin la masa

MotanLaOale 1

02.05.2014, 00:33

laura_n 1

02.05.2014, 17:27

rapid nu prea e, dar e gustos ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu ciuperci