Sarmalute in frunze de stevie

de divainbucatarie in Mancaruri cu carne, 13 Apr 2011 | 2245 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 de grame de carne tocata (porc si vita)
  • 1 kg frunze de stevie
  • 2 linguri de orez (rase)
  • 2 cepe
  • 1 lingura faina
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 telina mica
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 varf cimbru
  • 1/2 litru suc de rosii
  • 200 ml supa de legume
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in frunze de stevie:

Spalam stevia bine in mai multe ape, o curatam de cotoare si o oparim in apa cu sare, apoi o lasam sa se raceasca. Calim o ceapa tocata marunt in ulei de masline, apoi o punem intr-un bol impreuna cu carnea, patrunjelul tocat si orezul. Condimentam cu sare si piper, punem cimbru, adaugam o lingura de apa si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.


Cu aceasta paste de carne rulam sarmalele – ca si pe cele de varza sau din vita de vie, apoi le vom aseza intr-o oala, peste cateva frunze de stevie pastrate special sa acoperim fundul vasului. Le acoperim cu apa si le punem la fiert pentru 25 de minute.Cat timp acestea se fierb pregatim un sos: calim a doua ceapa in ulei de masline, adaugam telina rasa si faina diluata cu putina apa, apoi sosul de rosii si vinul. Lasam sa fiarba 4-5 minute, apoi dam deoparte. Scurgem apa in care au fiert sarmalutele si punem peste ele sosul de rosii si supa de legume. Le dam la cuptor pentru 30-40 de minute.


Le servim fierbinti cu smantana sau iaurt. Puteti face sarmale in frunze de spanac si vor fi la fel de bune. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in frunze de stevie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

kukibella 1

14.04.2011, 10:56

mamaieelena 1

14.04.2011, 12:09

MotanLaOale 1

15.04.2011, 16:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute