Tocanita din pipote de pui cu galuste

de reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne, 6 Iul 2015 | 3400 vizualizari

 

Este o mancarica tare gustoasa si satioasa si foarte simplu de facut.

 

INGREDIENTE

  • 800 g pipote de pui
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ardei gras rosu
  • 2-3 catei de usturoi
  • 5-6 boabe de piper
  • 3-4 boabe ienupar
  • sare
  • piper
  • Pentru galuste:
  • 2 galbenusuri
  • 4-5 lg. faina
  • sare
  • piper
  • apa de la carne
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din pipote de pui cu galuste:

Spalam bine pipotele de pui, le punem intr-o cratita si le acoperim cu apa.Adaugam 1 lingurita de sare si le dam in 2-3 clocote. Le scurgem si le clatim sub un jet de apa calda, apoi le lasam intr-o sita sa se scurga bine.


Intr-o cratita, calim ceapa, usturoiul si ardeiul gras cu lingura de ulei de masline.Dupa ce ceapa s-a inmuiat, adaugam pipotele de pui si amestecam pe foc mic, inca 1-2 minute.Adaugam boabele de piper, ienupar si amestecam bine.


Punem apa pana trece de pipote,acoperim cratita cu un capac si lasam tocanita sa fiarba la foc mic.Din cand in cand mai complectam cu apa.Cand pipotele sunt complet patrunse, condimentam tocanita cu sare,piper.Adaugam galustele rand pe rand facute din 2 galbenusuri amestecate cu faina, sare, piper si apa de la carne. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca doriti ca sosul sa fie mai dens, cu 5 minute inainte de a stinge focul, amestecati intr-un vas separat, 1 lingurita de amidon cu 2-3 linguri de sos. Adaugati-l in tocanita, amestecati bine si dupa 5 minute, stingeti focul si serviti.

2

In loc de apa putem folosi supa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din pipote de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

reisnaor_2006 1

06.07.2015, 21:36

Rocsi 1

06.07.2015, 22:09

mirela0911 1

07.07.2015, 06:46

Imi place!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pipote si inimioare cu vin alb sec